Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF najavljuje dva naučno-popularna događaja u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo

PMF najavljuje dva naučno-popularna događaja u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo

  • PDF

            Naučno-popularno predavanje dr Milana Bradićau KS Svilara (sreda, 17.4.2024. od 18h), pod nazivom „Razmišljanje van tanjira"pedstavljaanalizuistina, mitova i alternativnih pogleda na zamene za meso. Fokusira se na tri ključna aspekta: ekologiju, zdravlje i etiku. Ovo predavanje poziva na razmišljanje o našem odnosu prema hrani i istražuje kako odluke o ishrani utiču na planetu i naše zdravlje.

            Kroz istraživanje održivih izbora, predstavlja se širi pogled na ishranu koji podržava dobrobit ljudi, životinja i planete. Ova analiza na osvežavajući način inspiriše pojedince da donose informisane odluke o hrani i da preispitaju javno dostupne informacije, te promoviše svest o važnosti holističkog pristupa ishrani koji uzima u obzir sve aspekte našeg života i okoline, na možda neočekivan način.
            "Geosvaštur" pab kvizće biti održanu Kulturnom centru Lab (ponedeljak, 22.4.2024. od 20h):u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijertsvo (PMF, Novi Sad). Ukoliko u malom prstu držite informacije o broju stanovnika ostrva Fidži, BDP-u Surinama i visini planine Ruvenzori, ovo je kviz za vas! Šalimo se!
            Ovaj kviz je osmišljen tako da obuhvati sve naučne oblasti Departmana za geografiju, turizam i ugostiteljstvo, ali takođe i klasična pab kviz pitanja iz oblasti muzike, sporta i opšte kulture. Ne brinite se, ne proveravamo ocene u indeksu na ulazu, čak ne morate ni biti naš student, važno je samo da volite ove teme i spremni ste da rizikujete!
            Vaš kviz master biće niko drugi nego dr Igor Ponjiger - poznato lice Potere, koji je ukrstio znanje sa tragačima Jovana Memedovića.         Ovo nije prvi pab kviz na našem fakultetu? Prvi pab kviz je organizovao Klub fizičara sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu! Pozivamo vas da ih zapratite i pridružite se i njihovim događajima: https://www.facebook.com/KFPMF/.
            A da li ste znali i da "Geosvaštur" potiče od "Geonatur" bloga sa naučno-popularnim tekstovima i prezanimljivim informacijama? Bacite pogled i uverite se: https://geonatur.rs/.
            Dođite da u opuštenoj atmosferi testiramo znanje, ali i sreću!

Izvor: https://www.pmf.uns.ac.rs/

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com