Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Njegova ekselencija gospodin Basel Salah, ambasador Arapske Republike Egipat, održao predavanje na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Njegova ekselencija gospodin Basel Salah, ambasador Arapske Republike Egipat, održao predavanje na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Njegova Ekselencija gospodin Basel Salah, Ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji posetio je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu u četvrtak, 18. aprila 2024. godine gde su ga svečano dočekali prof. dr Dragan Soleša, rektor Univerziteta Privredna akademija, prof. dr Milan Počuča, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Predrag Mirković, predsednik Saveta Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Sanja Škorić, prodekanka za nastavu Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Tamara Krstić, direktorka marketinga Univerziteta Privredna akademija.

            Nakon prijema, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe prisutne je pozdravio dekan, prof. dr Milan Počuča i istakao je da je veoma važno da iz prve ruke saznamo ono šta se dešava u Africi, u pojasu Gaze, na Bliskom istoku i o svemu što nas zabrinjava poslednjih nekoliko meseci.
            Njegova Ekselencija gospodin Basel Salah održao je predavanje na temu: “Značaj diplomatije u savremenim međunarodnim odnosima” i između ostalog rekao kako se pretpostavljalo da će dolazak interneta i upotreba socijalnih mreža, diplomatiju i ambasadore zapravo učiniti nepotrebnim.
            - Ljudi su više nego ikada informisani o dešavanjima na svetskoj sceni upravo preko svih tih društvenih mreža, ali vidimo da nam je diplomatija preko potrebna, s obzirom na dešavanja koja se tiču ratova koji se vode trenutno u svetu.
            Aktivno učešće na predavanju uzeli su studenti koji su postavljali pitanja, ali i profesori koji su izneli svoje stavove o trenutnim međunarodnim odnosima.
            Na kraju predavanja, prof. dr Milan Počuča istakao je da je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe dogovorio saradnju sa Ambasadom Arapske Republike Egipat, a prvi korak te saradnje upravo je predavanje koje je organizovano na Fakultetu.

Tekst i foto:
https://www.pravni-fakultet.edu.rs/

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com