Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Najava spektakla na Petrovaradinskoj tvrđavi

Najava spektakla na Petrovaradinskoj tvrđavi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

         Najatraktivnija evropska lokacija koja je ugostila i prestižno Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, Petrovaradinska tvrđava, ponovo će biti svetski centar dešavanja ovog sporta. Od 27. do 28. aprila, tokom “Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivala”, velikani planinskog biciklizma će, vožnjom po stazi koja se prostire od bedema, preko tunela do mostova, “juriti” olimpijske bodove, a posetioci će imati priliku da uživaju u pravom porodičnom aktivnom odmoru uz brojne dodatne sadržaje. Na ovom svojevrsnom festivalu, pored adrenalinskih trka, publiku očekuje muzički program predvođen koncertima Željka Vasića i Nemanje Radoševića, zabavno-edukativni program za decu - omiljena trka guralica za najmlađe i pozorišna predstava “Mala škola saobraćaja”, kao i trka amatera. Ulaz je slobodan.

            Na Petrovaradinskoj tvrđavi pratićemo dve C1 trke za olimpijske bodove, a prvi put u okviru ove trke, tokom oba dana biće organizovana i trka amatera na koju su svi dobrodošli. Prijave se vrše putem sajta: www.serbiaepicseries.com.
            U subotu, 27. aprila i najmlađi stupaju na svoje, male staze u 16 časova, gde  će imati priliku da se oprobaju u omiljenoj gur gur trci. Tradicionalno, ova trka mališanima donosi novo iskustvo, jačanje takmičarskog duha i poklon pakete, a predvodiće ih već  dobro poznati novosadski animatori. Prijava za takmičenje se vrši na licu mesta. Nakon trke, deca će imati priliku da se edukuju o veoma važnoj temi, o bezbednosti u saobraćaju, ali kroz veoma zanimljivu edukativnu predstavu “Mala škola saobraćaja” u 16:30h.
            U 18 časova biće održan koncert jednog od najpopularnijih pop pevača domaće scene, Željka Vasića. Uz hitove Žena kao ti, Zanjiši kukovima, Voli me i ne voli me, No pasaran, Pratiš me u stopu i drugih, posetioci Petrovaradin Fortress Bike festivala imaće priliku da se zabave posle uzbudljivog sportskog dana. Nakon koncerta Željka Vasića uslediće nastup Nemanje Radoševića, koji će dodatno zagrejati atmosferu.
            Tradicionalno, interesovanje inostranih klubova za celu Serbia Epic seriju je veliko, te je ova manifestacija već do sada ugostila bicikliste iz 22 zemlje sveta koji dolaze iz Australije, Nemačke, Belgije, Norveške, Danske, Rusije, Italije, Francuske, Irske, Mađarske, Rumunije, Velike Britanije, Švajcarske, Austrije, Češke, Ukrajine, Kazahstana i dr.
         Serbia Epic serija se posle Petrovaradinske tvrđave nastavlja na Košutnjaku u Beogradu, 9. juna, kada će biti održan Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva. Letnje izdanje ovog svojevrsnog sportskog festivala biće održano u Vrnjačkoj Banji, na Staroj planini i Zlatiboru.
         Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta.
         Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad - Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Pošta Srbije, Bambi, Minaqua, SIM Novi Sad, NS grafo prom, Hormann, Yason, Capriolo, Salcano i Proteo, a medijsku podršku dali su Informer, Republika, Dnevnik i Srpski telegraf.

            U godini kada srpski biciklisti slave 140 godina biciklizma u Srbiji, Serbia Epic proslavlja ovaj veliki jubilej uz trke najvišeg ranga i afirmaciju našeg sporta u svetu.

Serbia Epic, Pošta Srbije Petrovaradin Fortress Bike festival 2023 - https://www.youtube.com/watch?v=B2k9rdoNneM&t=35s&ab_channel=NemanjaVajs.

Jelena Galetin - Žakić PR
Foto: Arhiva PR Serbia Epic Series

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com