Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Plakete Saveza KUD Srbije onima koji prepoznaju značaj nasleđa

Plakete Saveza KUD Srbije onima koji prepoznaju značaj nasleđa

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Svečana dodela Plaketa za doprinos negovanju i održivom razvoju nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije, od strane Saveza kulturno umetničkih društava Srbije
(SKUDS), u Hotel „Norcev“ na Fruškoj gori, 18. aprila, povod je okupljanja predstavnika Kompanije Heineken Srbija d.o.o. Zaječar, Preduzeća „Održavanje i usluge“ d.o.o. Novi Sad  i revije  „TopSrbija - Najbolje iz Srbije”.

            Tom prilikom, Milorad Lonić, predsednik Saveza kulturno umetničkih društava Srbije, sa sedištem u Novom Sadu, je sa svojim timom, članovima Predsedništva, u sastavu Milan Balać (Novi Sad), Drago Kecman (Beograd), Mihal Hatalja (Gložane), Tatjana Manestar (Novi Sad) i Milorad Mirčić, tehnički sekretar Saveza, jednoglasnom odlukom, na osnovu Člana 13 Statuta Saveza kulturno umetničkih društava Srbije, dodelili su posebne zahvalnice Kompaniji Heineken, Hotelu „Norcev“ i reviji “Top Srbija - Najbolje iz Srbije”.
            U obrazloženju ovog izbora gospodin Lonić je istakao da je Kompanija HEINEKEN Srbija, društveno odgovorna kompanija, koja je prepoznala značaj tradicije, nasleđa i tokom poslednje dve godine pomogla rad kulturno-umetničkih društava Srbije, obezbeđivanjem sredstava koja su ravnopravno usmerena na razvoj KUD-a i na taj način davanjem doprinosa za stvaranje boljih ulova za rad KUD-a diljem Srbije.
            Članovi marketing tima brenda Zaječarsko® Igor Vranjković, Ksenija Pavun Plemić i Dušan Vranić, zahvalili su domaćinima na gostoprimstvu i uspešnoj dvogodišnjoj saradnji realizovanoj kroz kamapnje brenda Zaječarsko® koje govore o značaju i važnosti očuvanja kulturnog nasleđa i Kulturno-umetničkih društava kao važnog dela naše tradicije.
            - Želimo da se zahvalimo na jako lepoj i uspešnoj saradnji brenda Zaječarsko® sa Savezom kulturno umetničkih društava Srbije. Zaječarsko® pivo ponosno neguje i čuva tradiciju,jer verujemo da je to važan deo našeg nacionalnog identiteta. Kulturno-umetnički ansambli već godinama uče brojne generacije o našem nematerijalnom nasleđu, te smo sa zadovoljstvom ponovo pružili podstrek njihovom radu. Hvala vam za sve ono što činite za našu zajednicu i kulturnu baštinu - rekao je Igor Vranjković, primajući Plaketu.
            Milan Balać, direktor Preduzeća „Održavanje  isluge“ d.o.o. Novi Sad, u čijem je sastavu i Hotel „Norcev“ primajući Plaketu ukazao je na dugovremenu uspešnu saradnju preduzeća i SKUDS, koja se naslanja na lepo i korisno, na mladost i radost čuvara nasleđa za buduća pokolenja.
            Mihailo Berček, vlasnik i direktor revije „Top Srbija - Najbolje iz Srbije“ odao je priznanje pregalaštvu ljudi okupljenih oko veličanstvene ideje negavanja i nastavljanja onoga što su generacije pre njih stvarale i obećao dalju, bezrezervnu podršku svim budućim projektima i programima Saveza.
            - Misija Saveza je da putem aktivnosti kulturno-umetničkih društava, koncertima, prisustvom na brojnim događanjima, ukažemo široj javnosti na važnost našeg kultrunog blaga. Savez je i nastao iz potrebe da se preko jedne krovne organizacije koja će svojim delovanjem, usmeravanjem, a pre svega okupljanjem kulturno-umetničkih društava u zemlji, objediniti značajnu ideju proizašlu iz potrebe jednog naroda, kroz zajednički koncept rada i istrajavanja u čuvanju tradicije i običaja, razvijanja svesti o kulturi i jačanje kulturnog identiteta i dr. Imamo i novih ideja i predloga da sve što smo naumili sprovedemo: da napravimo protokole o saradnji, da kroz nastupe kulturno-umetničkih društava, promovišemo naš rad, to činimo i organizovanjem festivala, raznim drugim projektima i koji bi moglida daju još veću vidljivost našem nasleđu, kao i kompanijama koje nas podržavaju - rekao je Milorad Lonić i poručio: Tradicija srpskog i svih naroda na teritoriji Republike Srbije neisrcpna je riznica koju treba stalno otkrivati i upoznavati. Ako se odreknemo naše prošlosti, kao da se odričemo svojih predaka, nasleđa i korena, što nam buduće generacije neće oprostiti

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com