Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dobro došli u grad Zrenjanin

Dobro došli u grad Zrenjanin

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Dolazeći u Zrenjanin dolazite u grad multikulturalnosti, međunacionalne tolerancije, grad kulture, umetnosti, sporta, u grad mostova, grad mladih i grad snažnog privrednog zamaha. Zrenjanin se može prepoznati po horovima svetskog renomea, Narodnom muzeju ili Istorijskom arhivu, ali i po sportskim imenima Dejana Bodiroge, Snežane Perić, braće Grbić, Ivana Lenđera, Ivane Španović ili Maje Ognjenović. Može se pepoznati i po vrhunskim predstavama Lutkarskog pozorišta, sazivima likovne kolonije akvarela, kulturnim događajima i tradicionalnoj privrednoj manifestaciji “Dani piva”, koja se u avgustu održava po 39. put.

            Zrenjanin, sa oko 140.000 stanovnika, sa 22 naseljena mesta i 22 nacije, sa tradicijom dugom gotovo sedam vekova (pod imenom Bečkerek pominje se još 1326. godine), danas je otvoren grad spreman za nove ideje, ali i grad tradicionalnog gostoprimstva i mogućnosti za prijatan odmor u svom okruženju.
            U centru grada, na Trgu slobode, Vas čeka Turističko infomativni centar otvoren pre 19. godina, koji predstavlja polaznu tačku za sve posetioce, jer se u njemu mogu dobiti sve neophodne informacije o turističkim atrakcijama grada i okoline, aktuelnim dešavanjima, ugostiteljskim objektima i njihovoj ponudi. Ovde se mogu kupiti razni suveniri, a na raspolaganju su i besplatne turističke brošure, turističke mape i promotivni materijal o turističkoj ponudi grada Zrenjanina.
            

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com