Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back HRANA I PIĆE VINO DOBRA VINA, SUNCE I MUZIKA: PETI BANATSKI FESTIVAL VINA

DOBRA VINA, SUNCE I MUZIKA: PETI BANATSKI FESTIVAL VINA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Organizatori obećavaju Zrenjanincima i njihovim gostima odličan provod u elegantnom prostoru Gradske baste
           
U Gradskoj bašti u Zrenjaninu vinoljupci će se u subotu 18. maja ponovo družiti sa vinarijama iz cele Srbije, uz goste iz regiona i sveta, na malom jubileju - petom izdanju Banatskog festivala vina. Najlepši otvoreni gradski prostor u Zrenjaninu prošle godine je ugostio dešavanje koje je posetilo 2.500 hiljada ljudi, degustirala su se vina iz više od 50 vinarija u pratnji vrhunskih banatskih delikatesa, i sve to u najlepšem raspoloženju, po sunčanom danu i uz odličnu muziku.

            Ove godine bi sve to trebalo da bude i nadmašeno, najavljuju organizatori, koji obećavaju Zrenjanincima i njihovim gostima još bolji provod u elegantnom prostoru Gradske bašte, uz vrhunska vina iz Šumadije, Srema, Župe, Subotice, Banata i drugih vinskih regija Srbije.
            Početak festivala zakazan je za 17 časova, a sjajan vinski provod trajaće sve do 23 sata - kremasti šardonei, hrskavi grašci, mirisne tamjanike, moćni kabernei i voćni prokupci degustiraće se uz odličan muzički program i u prijatnoj gužvi koja će još jednom pokazati potencijal Zrenjanina kao grada u kome se slavi i poštuje vrhunsko vino. Na početku festivala, nakon svečanog otvaranja, biće dodeljeni trofeji sa takmičenja za najbolje vino Banata. U nastavku programa, atmosferu će oplemeniti nastupi Mihajla Mladenovića na akustičnoj gitari i muzika Gagić Big Benda sa prijateljima. The Quarantinos, bend koji izvodi muziku iz fimova Kventina Tarantina, nastupiće u 21h.
            Festival će pratiti i izložba autentičnih zalogaja u okviru manifestacije 24. Banatske vredne ruke.
            Ulaz u festivalski prostor je slobodan, a za sve posetioce biće moguće iznajmljivanje čaša za degustaciju na ulazu Festivala.
            Kao i prošle godine, organizatori ovog događaja su Grad Zrenjanin, Turistička organizacija i Kulturni centar Zrenjanina, uz podršku magazina Vino & Fino, a sponzor je Gomex, jedan od vodećih trgovačkih lanaca u Srbiji.

Izvor: www.vinoifino.rs
Foto: Martin Candir

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com