Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back KULTURA OBELEŽAVANJA Svetski dan plesa 2024. u Somboru

Svetski dan plesa 2024. u Somboru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Jubilarnim, desetim izdanjem koncerata "Svetski dan plesa u Somboru" obeležen je je 29. april, Međunarodni dan plesa. Dva plesna koncerta u organizaciji plesne škole "Jump dance Sombor" održana su u Kulturnom centru "Laza Kostić" Sombor. 
            Međunarodni dan plesa se u svetu obeležava od 1982. godine i na taj dan se širom sveta čitaju međunarodne i nacionalne poruke onih koji su neraskidivo vezani za ples.

            Organizatorke koncerta, Željka Trbojević, instruktor i koreograf plesne škole "Jump dance" i Brankica Ćurčić, instruktor i koreograf plesne grupe "Inanna" plesne škole  "Jump dance", poručile su učesnicima koncerta i publici da kroz život plešu u ritmu svog srca. Izrečenu poruku slikovito je dočarao i sam vizual ove manifestacije.
            Na koncertu su učestvovali: PLESNA ŠKOLA JUMP DANCE - sve uzrasne grupe modernog plesa; PLESNA GRUPA INANNA - grupa orijentalnog plesa plesne škole Jump dance; SPORTSKI KLUB FIGURA; BALETSKI STUDIO FIGURA; Gradsko kulturnoumetničko društvo SOMBOR - folklorna sekcija, predškolski i školski uzrast. Specijalni gosti koncerta ove godine bile su Apatinske mažoretkinje.
            Kao i svake godine koncert je imao humanitarni kutak, te je ovog puta sakupljana pomoć za napuštene pse i mačke, korisnike centra "Otpisani.Sombor". Ove godine na ulazu publiku su dočekali proizvodi i rukotvorine somborskih kreativaca koji su na inicijativu “Ivi creativity” odlučili da novac od izloženih proizvoda doniraju za korisnike centra "Otpisani.Sombor".
            Prijatelj koncerta su bili: vinarija "Vrt", cvećara "Dora Fiori" i voćara "Maki M".

Tekst i fotografije: Plesna grupa “Inanna” Sombor


 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com