Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM HOTELI Hotel PODRINJE - Elegantni podsetnik na vreme boravka srpskih kraljeva u Banji Koviljači

Hotel PODRINJE - Elegantni podsetnik na vreme boravka srpskih kraljeva u Banji Koviljači

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Nedavno otvoren Hotel „Podrinje“ u samom srcu Banje Koviljače, u novom izdanju spremno dočekuje goste. Ovo luksuzno zdanje koje pleni svojim šarmom pozivajući na uživanje, sačuvalo je patinu vremena i sećanje na kraljevski status Banje, kada su je, što zbog zdravlja, što zbog razonode, pohodili srpski kraljevi. O tom vremenu svedoči obnovljen velelepan Kur - salon, kraljevske kade u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača, raskošno zanimljive arhitekture vile u i oko parka.

            Ovo zdanje, na samom ulazu u jedan od najlepših, a možda i najlepši banjski park u zemlji (površine 40ha), podignuto je početkom XX veka. Prvo renoviranje doživelo je između dva rata, potom 80-tih godina prošlog veka po nacrtima arhitekte Mihajla Mitrovića, osnivača i direktora Projektbiroa i profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Na sadašnjem izgledu (vizuelnom i funkcionalnom) Hotela „Podrinje“ rađeno je poslednje dve godine.
            Hotel raspolaže sa 43 sobe, nasuprot pređašnjih 86, čime je kapacitet smanjen na utštrb komfora. Trenutno hotel ima 79 ležajeva, a sa pomoćnim ležajevima u moderno opremljenim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, može da ugosti 114 osoba. Izuzetno važna napomena je da su dve sobe namenjene osobama sa invaliditetom.
            Privilegija je sedeti u bašti restorana Hotela „Podrinje“, kapaciteta 130 mesta, sastavnom delu parka sa stoletnim stablima, takođe u nešto intimnijoj zimskoj bašti smeštenoj na drugom spratu hotela, isključivo za druženje i uživanje njegovih gostiju, što uz Café Bar (50 mesta), predstavlja prijatnu relaks zonu. Prateći sadržaji: sala za konferencije, jedinstven prostor za decu, a kao mini wellness&spa centar sa bazenom 13x5m, slanom sobom, finskim i parnim kupatilom... dopuna su ugođaju gostiju koji traže „nešto više“. Poseban kuriozitet je soba za masaže u kojoj se sprovode tzv. glory masaža i glory ritualy, kako bi se i po tome razlikovali od uobičajenih programa.
            Sa namerom da se izvesnim novinama osveže ideje hotelskog poslovanja, sa severa naše zemlje, sa Palića, krajem avgusta prošle godine je, u toku završnih radova na objektu, pozvan Dalibor Sekulić, 14 godina generalni direktor “Elitte Palić”, koji u svom sastavu ima dva hotela i dva restorana, koji se minulim radom kvalifikovao za ovu poziciju. Tim pre, što je kraj nekada slanog jezera Palić, na osnovu hemijske analize vode koja je potvrdila njenu lekovitost, davne 1845. izgrađeno prvo „Toplo kupatilo“, a Palić proglašen banjom. Tako je sa iskustvom hotelijera iz jedne banje, gospodin Sekulić dobio ni malo jednostavan zadatak da „stavi na noge“ i stvori uslove za početak nesmetanog rada,  hotela u jednoj drugoj banji, u drugačijem okruženju i sa novim ljudima.
            - Promene su u organizaciji, funesama, koje se možda i ne vide, ali koje će i te kako osetiti naši gosti - kaže gospodin Sekulić, koji se prihvatio tog izazova uvodeći elemente koji će ovaj objekat razlikovati od svih drugih u Banji, uz poštovanja tradicije i jedinstvene ambijentalne celine.
            Hotel „Podrinje“ sa 4* (iako po mišljenju turističke inspekcije zavređuje i više), baziran je na noćenju sa doručkom; restoran internacionalne kuhinje nudi široku paletu ponude; zaposleni su uglavnom sa lokala što će i ubuduće biti praksa.
            - Ovo je poslovno - porodični hotel, i naši gosti su uglavnom poslovni ljudi iz inostranstva i porodice sa decom. Radi kvaliteta ponude, pre svega udobnosti, singl i duble sobe veličine 34-38m2, imaju sve elemente apartmana i dovoljno su komforne i prostrane za ugodan boravak. Cene boravka nisu male i prilagođene su kvalitetu, a predviđeni su i razni paketi, vezani za sezonu, posebne grupe turista i sl. - objasnio je Dalibor Sekulić, priznajući da je trebalo hrabrosti ući u jedan ovakav projekat. Ali, sve se polako slaže, nalazi svoje mesto i za kratko vreme od otvaranja Hotela „Podrinje“, sve poprima ranije projektovan ritam.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com