Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Saradnja novosadskog PMF-a sa Univerzitetom Južne Floride

Saradnja novosadskog PMF-a sa Univerzitetom Južne Floride

  • PDF

            Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu već drugu godinu uspešno sprovodi projekat saradnje sa Univeriztetom Južne Floride na promociji održvog turizma. Saradnja je finansirana od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, u okviru programa saradnje univerziteta.

            S ciljem uspostavljanja trajnih veza između visokoobrazovnih institucija u Srbiji i SAD-u, a na osnovu zajedničkih istraživanja, ovogodišnji projekat analizira digitalnu komunikaciju o održivosti američkih organizacija u oblastima turizma i kulture, koristeći inovativne pristupe neuromarketinga kako bi se održive poruke efikasno prenosile u digitalnom dobu. Profesori sa PMF-a, dr Lazar Lazić, dr Miroslav Vujičić i dr Uglješa Stankov su tokom aprila boravili u SAD kao bi upoznali primere dobre prakse za održivosti u turizmu i prikupili podatke za analizu.
            U naredne dve nedelje tim američkih istraživača će biti u poseti Srbiji. U toku posete održaće tri radionice za srpske studente i stručnjake na teme održivosti u turizmu. Radionice će biti u Novomi Sadu, Beogradu i Viminacijumu.
            Srpski istraživači u saradnjji američkim timom istovremeno oranizuju i završnu konferenciju u SAD-u u avugustu ove godine, na kojoj  će učestvovati predstavnici američkih visokoobrazovnih institucija, lideri održivosti i druge zainteresovane strane kako bi razmenili iskustva i istražili nove mogućnosti za saradnju. Konferenciju su podržali brojni istraživači iz sveta, ukljčujući i dr Džejmsa Kennela, rukovodioca Odeljenja za hotelijerstvo i događaje, Škole menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu, Univerziteta u Sariju iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji je rangiran na prvom mestu u Velikoj Britaniji i drugom mestu u svetu za menadžment u hotelijerstvu i turizmu prema Šangajskom globalnom rangiranju akademskih predmeta za 2023. godinu.
            Za mesec dana, proradiće veb-portal o praksama održive komunikacije namenjen studentima i zainteresovanim stranama u Srbiji.
            Konferencija za medije poovodom ovih značajnih događaja je u utorak, 14. maja u 12 časova na PMF-u, Sala 1, II sprat (Plava zgrada). Na konferencjii će govoriti: dr Lazar Lazić, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, dr Miroslav Vujičić, rukovodilac projekta, dr Adam Karmer, profesor Univerziteta Južna Florida, SAD, dr Džejms Kenel, rukovodilac Odeljenja za hotelijerstvo i događaje, Škole menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu, Univerziteta u Sariju, Ujedinjeno Kraljevsto.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com