Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Novi eno-gastro užitak - Made in Irig

Novi eno-gastro užitak - Made in Irig

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

         Vinoteka „Hopovo“ iriške Vinarije „Mačkov podrum“ zvanično je otvorena u četvrtak,  09. maja uz prisustvo velikog broja zvanica. Domaćin, Sava Jojić sa svojom porodicom, tom prilikom je istakao da je ovim ispunjena jedna od njegovih želja da se na jednom mestu, u autentičnom sremačkom ambijentu, predstavi najlepše što Fruška gora i Srem imaju da ponude, i na taj način da kroz jačanje identitetaa ovog kraja da svoj doprinos obogaćivanju njegove turističke ponude.

            Gospodin Jojić se zahvalio na prisustvu članova svog tima, svojoj porodici, svima koji su učestvovali u ovom projektu, a posebno Gordani Lisici iz Opštinske uprave Opštine Irig, predstavnicima opštine na čelu sa Tihomirom Stojakovićem, predsednikom opštine, umetnicima...
            - Irig je izuzetno bogata sredina i retko ima takvih mesta kao što je Irig, malih po broju stanovnika ali sa toliko mnogo umetnika, posebno pesnika - rekao je tom prilikom gospodin Jojić, uz obećanje da će u skorijem vremenu ispred Vinoteke „Hopovo“ biti dovršen i uređen parking prostor.
            - Želim puno sreće u budućem radu porodici Jojić - poželeo je Tihomir Stojaković domaćinima podsetivši da kao i do sada, uvek mogu računati na podršku opštine, kao što opština može računati na ovu respektabilnu vinsku kuću, i zajedno sa gospodinom Jojićem presekao svečanu vrpcu simbolično otvarajući ovaj objekat.
            Đurđica Jojić, izvršni direktor Vinarije „Mačkov podrum“ zahvalivši se predstavnicima medija, koji su došli u Irig da slikom i rečima zabeleže ovaj lep događaj, skrenula je pažnju na nekoliko stvari:
            - Ovo je mesto gde želimo da predstavimo naša vina, vina iz Vinarije „Mačkov podrum“ sa svim etiketama, koje se ne mogu naći na drugim mestima. Tu će biti i rakija, suvomesnatih i mlečnih proizvoda koji predstavljaju fruškogorski teroar, fruškogorsko podneblje. Na ovaj način želeli smo da učvrstimo identitet jedne destinacije gde imamo sjajne proizvode, vina i rakija, sjajno voće, džemove, ratluk, a u buduće i prerađevine od mleka i mesa, jedan „gastronomski biser“ gde će svi turisti, ali i lokalci, moći da se posluže istim, ali samo na ovom mestu. Obezbedićemo dovoljne količine vode, sokova, Costa Coffee za prolaznike, ali ovo će biti gastronomski dućan i oaza fruškogorskih ukusa.
            Nakon svečanog otvaranja, gosti koji su se u velikom broju odazvali pozivu, degustirali su proizvode, a svi kupci do kraja promotivnog perioda, 12. maja, mogu očekivati poklone i nagrade.
            Vinoteka se nalazi u Ul. Kralja Petra 32, na samom izlazu iz Iriga ka Novom Sadu. Radno vreme je svakog dana od 10:00 do 17:00 časova.

Više fotografija na: https://www.facebook.com/topserbia

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com