Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Tour De Fruška 2024 najavila spektakl u Info centru TO Vojvodine

Tour De Fruška 2024 najavila spektakl u Info centru TO Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Povodom najave četvrtog izdanja manifestacije Tour De Fruška (TDF), koja će biti održana 25. i 26.05. 2024. godine u Vrdniku pod pokroviteljstvom Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, Opštine Irig i NP Fruška Gora, u Info centru Turističke organizacije Vojvodine održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Pokrajinski sekretar za sport omladinu Dane Basta, direktor manifestacije Ivan Arpaš, i direktorica Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović.

            Sekretar Dane Basta, naglasio je koliko je ova manifestacija važna u cilju promocije biciklizma, te kako je za vrlo kratko vreme privukla veliki broj biciklista, kako profesionalaca, tako i rekreativaca iz Srbije pre svega, ali i iz celog regiona. Takođe, Basta je istakao da je od izuzetnog značaja uloga ovog sporta za razvoj Pokrajine budući da Vojvodina svojim potecijalom nudi velike mogućnosti za razvoj ovog sporta, te da će Pokrajina nastaviti da ulaže sredstva u cilju održavanja i razvoja ove sportske discipline.
            Gospođa Nataša Pavlović nadovezala se na potencijale koje manifestacija Tour De Fruška ima u cilju promocije regiona u oblasti turizma, dodajući da je cikloturizam jedna od najbrže rastućih oblasti u razvoju turističkih potencijala, pre svega Frušle gore, a onda i cele Pokrajine, te su manifestacija TDF i Turistička organizacija Vojvodine potspisale zajednički sporazum u cilju dalje saradnje.
            Direktor manifestacije, gospodin Ivan Arpaš, naveo je da će program ove godine biti podeljen u dva dana. Prvog dana biti održane trail trke u nekoliko različitih disciplina, kao i trke za najmlađe, budući da je jedan od ciljeva manifestaacije edukacija najmlađih o biciklizmu i zdravom i aktivnom načinu života. Drugog dana biće održane biciklističke trke u različitim dužinama. Posebno je istakao trku EMTB maraton, koja je sve popularnija zbog električnih bicikala.
            Arpaš se zahvalio Pokrajinskoj vladi koja je podržala akciju otvaranja Električnih stanica za električne bicikle, kojih je na Fruškoj gori trenutno pet. Takođe i Nacionalnom parku Fruška gora i Opštini Irig na podršci od samog početka, ističući da je pored  javnih institucija važna i podrška kompanija “Continental” i osiguravajućeg društva “DDOR Novi Sad”, koje su se ove godine spozori manifestaciji.
            Na kraju konferencije još jednom je istaknuto da je manifestacija Tour De Fruška sjajna prilika da svi uživaju u raznim aktivnostima, druženju, takmiče se u sportskim i rekreativnim trkama, uče najmlađe o sportskom i aktivnom načinu života, ali i o ljubavi prema očuvanju prirode ipodizanju svesti o potencijalu lokala i regiona.

Tekst: PR Jovana Manojlović

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com