Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Na Univerzitetu Educons otvorena Francusko-srpska gimnazija Petar I od Srbije

Na Univerzitetu Educons otvorena Francusko-srpska gimnazija Petar I od Srbije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            U sredu 15. maja 2024. godine, zvanično je otvorena Francusko-srpska gimnazija "Petar I od Srbije" u Sremskoj Kamenici, u okviru kampusa Univerziteta Educons. Ovaj svečani događaj počeo je u 12:30 časova i održan je uz prisustvo gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića i ambasadora Francuske Pjera Košara (Pierre Cocharda), koji su zajedno presekli crvenu traku i otvorili gimnaziju.

            Svečanosti su prisustvovali i Stanislas Pierret, savetnik za saradnju i kulturu i direktor Francuskog Instituta u Srbiji, kao i Simon Schonbrodt, rukovodilac ogranka Francuskog Instituta u Novom Sadu.
            Gimnazija "Petar I od Srbije" nudi jedinstvenu priliku za učenike da se obrazuju u dvojezičnom okruženju, u modernim učionicama kao i van njih, omogućavajući učenicima da steknu praktična znanja kroz asocijativno učenje. Cilj ove institucije je da pripremi učenike za rad u francuskim kompanijama, kao i da omogući učestvovanje u evropskim projektima. Đaci će nositi sakoe kao uniforme po ugledu na svetske koledže, a gimnazija će im obezbediti i udžbenike.
            Da bi upisali gimnaziju đacima nije potrebno znanje francuskog jer je nastava na srpskom jeziku, a u toku 4 godine đaci će ovladati znanjem francuskog do B2 nivoa.
            Francusko-srpska gimnazija "Petar I od Srbije" predstavlja značajan korak napred u obrazovnom sistemu Srbije, pružajući učenicima sveobuhvatno i kvalitetno obrazovanje koje će ih pripremiti za buduće izazove i karijere.

Tekst; Milena Molnar

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com