Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Zlatni petao - powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi

Zlatni petao - powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            U Novom Sadu sinoć su dodeljene nagrade „Zlatni petao - powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi . Događaj su organizovali Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika, Privredna komora Srbije, Privredna komora Vojvodine uz podršku Banke Inteza.

            Od preko 100 prijavljenih na konkursu žiri je predstavio po tri prvoplasirana  u svakoj kategoriji.  Najbolji mladi poljoprivrednik je Đorđe Isailović iz Vrbave na planini Rudnik, a najuspešnija žena u poljoprivredi je Jasmina Novakov iz Žablja. U kategoriji najbolji mladi poljoprivrednik treće i drugo mesto osvojili su Slavoljub Nikolić i Aleksa Cvetanović, dok su u kategoriji najuspešnija žena u poljoprivredi treće i drugo mesto pripali Vedrani Nedeljkov i Ani Čupić.
            Aleksandar Milovanović, sekretar Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika istakao je da je ovaj događaj značajan za mlade poljoprivrednike jer podstiče razvoj i ostanak na selu , ističući da je Banka Inteza prepoznala značaj i upravo zbog toga podržala ovaj događaj.
            Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević  istakao je da  će Privredna komora Vojvodine uvek biti podrška projektima kojima se podstiče razvoj i ostanak mladih na selu kao ulaganje u poljoprivredu.
            Željko Petrović, član IO Banke Inteza, istakao je da  ta banka podržava razvoj poljoprivrede i da je upravo zato prepoznala značaj i konkursa Zlatni petao.
            - Deset godina smo prisutni kao banka  koja podržava poljoprivredu i nastavljamo da poboljšavamo naše servisne modele, pogotovo u oblasti koje su namenjene za mlade poljoprivrednike - istakao je Petrović.
            Banka Inteza obezbedila je za prvoplasirane novčane nagrade u iznosu od po 100 hiljada dinara i studijsko putovanje u Italiju.
            Ovogodišnji žiri radio je u sastavu: Laslo Arendas, poljoprivredni ataše delegacije EU u Srbiji, prof.dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu,  prof. dr Snežana Oljača, Željko Petrović, član IO Banka Inteza, Marija Ćeklić, novinar, prof. dr Vladan Bogdanović, dr Darko Jevremović, Veljko Jovanović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, Mladen Petković, sekretar Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine, Milan Borić, predsednik SUMP-a i Aleksandar Milovanović, sekretar SUMP-a.
            „Zlatni petao - powered by Intesa“ već priprema konkurs za narednu godinu , ali i serije edukativnih radionica na temu poljoprivrede koje će organizovati širom zelje fokusirajući se na teme održive proizvodnje, zelene agende i inovacija u poljoprivredi.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com