Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Promocija novih doktora nauka na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu

Promocija novih doktora nauka na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Na Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu, 22. maja 2024. godine održana je promocija novih doktora nauka koji su doktorirali u protekloj akademskoj godini na Univerzitetu.

            U amfiteatru „Prof. dr Slavko Carić” na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK), Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu 21 kandidat koji je odbranio doktorsku disertaciju tokom proteklih godinu dana, svečano je promovisan u doktora nauka. Ove godine, kandidati dolaze sa Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Fakulteta za ekonomiju i inženjerski mandžment u Novom Sadu (FIMEK), Stomatološkog fakulteta u Pančevu, Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogradu i Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu.
            Sve prisutne pozdravio je prof. dr Dragan Soleša, rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, a svojim prisustvom svečanost je uveličao i prof. dr Milan Počuča, prorektor za nauku Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu i dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.
            Svakog kandidata, kao i naučne doprinose disertacija, predstavili su njihovi mentori. Nakon predstavljanja prof. dr Dragan Soleša, svečano je uručio diplome i promovisao kandidate u doktore nauka, i tom prilikom održao emotivan govor:
            - Univerzitet Privredna akademija danas ima 11 fakulteta i preko 10.000 studenata. Izrastao u ozbiljnu instituciju siguran sam da će dati značajan doprinos razvoju visokog obrazovanja na prostorima Republike Srbije. Uz obrazovanje, Univerzitet Privredna akademija vođena je i misijom humanosti, dobrih ideja, ljudi koji će danas-sutra voditi ovo društvo. U svom sastavu Univerzitet Privredna akademija ima brojne istraživače sa međunarodnom reputacijom, koji su postigli značajne rezultate na polju istraživačkog rada, koji predaju na univerzitetima širom sveta. Od Kanade, Južne Amerike, do Azije... Nadamo se da ćete i vi, koje danas promovišemo, krenuti tim stopama. Mi kao nosioci mikro „luče mikrokozme“, pokušavamo da naš uticaj širimo i van naše zemlje. Dva naša fakulteta: FIMEK i Pravni fakultet za privredu I pravosuđe u poslednjih mesec dana posetili su dvojica ambasadora: Nj.E. gospodin Basel Salah, ambasador Arapske Republike Egipat i Nj.E. gospodin Muhameda Hadž Ibrahima, ambasador Sirijske Arapske Republike u Republici Srbiji. Zemalja, za koje mogu da potvrdim da je obrazovni sistem na visokom nivou. Mi smo iskazali želju da se povežemo, da razmenimo iskustva, profesore i studente, da poboljšamo komunikaciju i interakciju sa ovim zemljama. U narednom periodu očekujemo studente iz ove dve zemlje što će višedimenzionalno otvoriti našu univerzitetsku javnost ne samo ka Africi i Bliskom Istoku i već i ka Evropi, jer mi smo „vrata Evrope“ i siguran sam da će za pet, deset godina svi želeti da žive u ovoj zemlji, da rade, usavršavaju se.
            Na kraju je prof. dr Dragan Soleša mladim doktorima nauka poželeo puno rada, sreće u budućim nastavnom, naučnom radu i istraživanjima i poručio:
            - Gradite svoje kompetencije, širite našu misiju, nosite sa ponosom ime našeg Univerziteta, jer mi smo prvi, ne samo po akreditaciji u AP Vojvodini, već i po kvalitetu i spadamo među prve i najbolje u Republici Srbiji. Već sada se nalazite u društvu najboljih.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com