Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Prof. dr Tatjana Pivac: Aktivnosti unutar studentiskih udruženja su ulog u budućnost

Prof. dr Tatjana Pivac: Aktivnosti unutar studentiskih udruženja su ulog u budućnost

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Prof. dr Tatjana Pivac, prodekan za nastavu, i prof. dr Igor Stamenković sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Novi Sad, svojim prisustvom dali su još jednom punu podršku studentima, članovima Udruženja, mladim ljudima koji traže načine da prošire svoja znanja koja dobijaju tokom školovanja, da bi se, nakon sticanja diplome, što aktivnije uključili u realne poslove kojim su odlučili da se bave.

            Celodnevna konferencija, održana u subotu, 25. maja na PKF-u, podeljena je u tri bloka, a za cilj je imala otvaranje širikog spektra pitanja o marketingu u seoskom turizmu, o selu kroz primere dobre prakse i stručna predavanja.
            Dr Pivac evocirala je tom prilikom, svoje uspomene na vreme kada je kao student bila član Društva mladih istraživača „Branislav Bukurov“, a drugarstva nastala tada, traju i danas. Osnovano godine 1992. bilo je prvo i jedino udruženje na fakultetu, i ponelo je ime akademika, utemeljivača geografije kao nastavno-naučne discipline, i osnovača Instituta za geografiju (danas Departmana). Lično sam zadovoljna što su u međuvremenu osnovana još dva udruženja: Udruženje studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“ - koje nosi ime uvaženog profesora zaslužnog za razvoj Departmana, posebno u oblasti turizma kao nauke i EGEA - Evropske geografske asocijacije studenata. Ova udruženja zajedno učestvuju u različitom broju aktivnosti i programa i ponosni smo na njihov rad.
            Otvarajući Sajam „Sa Srbijom na TI“ koji je ove godine delovao pod radnim nazivom: VIDIMO SE NA SELU, dr Pivac je poručila studentima: - Trudite se da budete maštoviti, da pratite trendove, prikazujete interesovanje za različite oblike turizma i da se svi zajedno dodatno edukujemo na zabavan i popularan način. Svi današnji studenti koji žele da budu uspešni u svojim daljim poslovima, moraju da izađu iz ustaljenih okvira studijskih programa koji se nude na fakultetima i dodatno se usavršavaju. Moraju da idu na terenska istraživanja, da se više povezuju sa prirodom. Zato, ne stidite se da uzmete što više učešća u volonterskim aktivnostima, jer iako se i mi, profesori trudimo da osmišljavamo nastavne programe kako bi bilo što savremeniji, zanimlljiviji i usklađeni sa svačijim interesovanjima, uvek može i treba više. Naša udruženja i vi, njihovi članovi, pokazali ste da kroz ove aktivnosti i programe očekujete više, da trebate drugačija znanja. Mi se trudimo da vam ih omogućimo.
            Dr Pivac je takođe dodala da je najveći efekat aktivnosti studenata unutar udruženja, sticanje sposobnosti organizacije ovakvih događaja, veoma značajno jer će to sigurno u budućnosti biti jedan segment njihovog profesionalnog delovanja.
            Na kraju je apelovala da se što više studenata uključi u rad udruženja, i u okviru njih  usvajaju dodatna znanja, a pre svega da se druže, jer će u vremenu koje dolazi imati od koga da traže savet i pruže pomoć jedni drugima.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com