Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Boško Vučurević - 32 godine potvrđenog kvaliteta u turističkoj privredi

Boško Vučurević - 32 godine potvrđenog kvaliteta u turističkoj privredi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            U organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) 06. juna 2024. godine, u hotelu „Pupin“, u Novom Sadu, dodeljeno je prestižno priznanje KAPIJA USPEHA, pojedincima i institucijama, za postignuti kvalitet turističkih proizvoda i usluga u okviru turističke privrede na teritoriji AP Vojvodine.

            Dobitnici nagrade za 2023. godinu su: Muzej „Tera“ Kikinda, Hotel „Pupin“ Novi Sad, manifestacija „Dani piva“ Zrenjanin, Vinarija „Vinčić“ Šid, Vila „Viko“ Čenej, dok je specijalna nagrada za doprinos razvoju turizma dodeljena Danku Denešu.
            Svečanosti su prisustvovale uvažene zvanice: Maja Gojković predsednica Vlade APV, dr Nenad Ivanišević, sekretar za privredu i turizam, Balint Juhas, predsednik Skupštine opštine Zrenjanin, dr Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine (TOV) i drugi.
            U uvodnom obraćanju, Boško Vučurević, predsednik PKV izrazio je veliko zadovoljstvo što je PKV duže od tri decenije u kontinuitetu dodeljuje priznanja najboljima za postignute rezultate u pružanju usluga u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti Vojvodine.
            - Ovim priznanjem PKV nagrađuje poslenike iz različitih segmenata turističke ponude. U snažnoj konkurenciji izdvojili smo subjekte koji čine našu ponudu kvalitetnom, atraktivnom i prepoznatljivom. Zahvaljujući uspešnoj saradnji PKV i turističkih subjekata sa privrednim komorama u regionu, uspeli smo da organizujemo brojne aktivnosti koje doprinose unapređenju i razvoju turizma u Vojvodini. U fokusu aktivnosti bila je privredna saradnja povezivanja i umrežavanje komornog sistema u regionu, povezivanje privrednika i promocije privrednih investicionih potencijala koje naš region može da ponudi. U tu svrhu organizovali smo brojne poslovne susrete, direktne razgovore, nastupe na domaćin i međunarodnim sajmovima, studijske posete koje bi trebale da doprinesu razvoju novih ideja, kroz prenošenje iskustva i znanja, te primere dobre prakse. Zahvaljujući razvoju kulturnog i verskog turizma, kavalitetnom smeštaju, prepoznatljivim manifestacijama, salašima, kvalitetnim vinima sa Fruške gore, pre svega turizmu koji objedinjuje sve napred pobrojano, Pokrajina je dobro pozicionirana na turističkoj mapi, interesantna kako domaćim gostima, tako i strancima - istakao je predsednik Vučurević.
             A ti dobri rezultati mere se brojkama: u 2023. godini, ostvareno je preko 700.000 dolazaka i dva miliona noćenja. Trend rasta nastavljen je i u 2024., sa preko 180.000 dolazaka u prva četiri meseca i preko 500.000 noćenja. Broj noćenja u AP Vojvodini čini 15% ukupnih noćenja zabeleženih u Republici Srbiji. Sa uvećanjem broja gostiju čak za 20% u odnosu na 2022. godinu, minula 2023. svrstava se u do sada najuspešniju za vojvođanski turizam i za turizam u Republici Srbiji. Evidentna je i promena strukture turista, sa brojem od 2.134.305 stranih turista naspram 2.058.492 domaćih, što predstavlja jedan od najvažnijih parametara razvoja turističkog sektora.
            Zadatak svih nas je da i dalje radimo na unapređenju postojećih i kreiraju novih turističkih proizvoda. Sa nama su stručnjaci koji to znaju i sigurno da će doprineti da ovaj trend bude pravilo. Jer, iza svega su ljudi koji su svojim radom i doprinosom najzaslužniji za odlične rezultate bez kojih nema ni vrhunskog turističkog proizvoda - zaključio je Boško Vučurević, i podsetio da iza menadženta Hotela „Pupin“ - ovogodišnjih domaćina „Kapije uspeha“, takođe stoji rad, pregalaštvo, put koji je dao vrhunska postignuća u turizmu i učinio Novi Sad poželjnom destinacijom.
            Posebne čestitke gospodin Vučurević je uputio laureatima, a svim prisutnima ponudio svaku pomoć PKV na ispunjenju ciljeva i zadataka daljeg razvoja visokog kvaliteta smeštaja i usluga.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com