Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dr Nataša Pavlović: Preporod vojvođanskog turizma je počeo

Dr Nataša Pavlović: Preporod vojvođanskog turizma je počeo

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Svake godine Privredna komora Vojvodine (PKV) dodeljuje priznanje KAPIJA USPEHA najboljima za postignuti kvalitet usluga u različitim kategorijama ugostiteljsko turističkih delatnosti, najboljim promoterima turističkih potencijala Vojvodine koji doprinose oblikovanju vojvođanskih turističkih vrednosti.

            Ove godine svečanost povodom dodele priznanja upriličena je 06. juna u Hotelu „Pupin“ u Novom Sadu. Maja Gojković, predsednica Pokrajinske vlade uručila je nagrade na osnovu odluke tročlane Komisije, istaknutih turističkih i ugostiteljskih radnika iz privrede, obrazovnih institucija i profesionalnih strukovnih udruženja, na osnovuu predloženih kandidata od strane Udruženja usluga PKV.
            Dr Nataša Pavlović, predsednica Komisije, istakla je da su ovogodišnji dobitnici zavredili ovo priznanje jer iza njih stoji upornost, kreativan rad i čvrsto uverenje da je ono što rade dobro; i da će onim što su ostvarili, biti dobar uzor drugima kojima je ove godine izmakla ova prestižna nagrada.
            Dodeljeno je pet nagrada i jedna specijalna onima koji su doprineli razvoju turizma Vojvodine. Najviše priznanja KAPIJA USPEHA za kvalitet usluga za 2023. godinu u kategoriji kulturno-istorijskog turizma pripalo je Muzeju „Tera“ Kikinda; u kategoriji gradskog turizma Hotelu „Pupin“ Novi Sad; u kategoriji manifestacionog turizma „Dani piva Zrenjanin; u kategoriji vinskog turizma Vinariji „Vinčić“ iz Šida; u kategoriji ruralnog turizma Vila „Viko“ Čenej.
            Privredna komora Vojvodine je dodelila specijalno priznanje Danku Denešu za unapređenje i afirmaciju receptivnog turizma i promociju AP Vojvodine kao turističke destinacije.
            - Ovom prilikom podvlačimo i uspeh Privredne komore Vojvodine i Turističke organizacije Vojvodine uz podršku Pokrajinske vlade, koji su izgradili partnerske odnose svesni sinergije između privrednog i javnog turističkog sektora. Od početka ove godine zajedno smo predstavili turističku ponudu Pokrajine na sajmovima u Budimpešti, Ljubljani i Beču povećavajući vidljivost naših turističkih proizvoda koji su do pre samo deceniju bili na nivou potencijala. Sada sa ponosom možemo da kažemo da je turizam u Vojvodini dobio mesto koje zaslužuje, a o tome svedoče i zvanični rezultati. Ponosni smo što smo uprkos izazovima sa kojima smo bili suočeni, uspeli da postignemo ujednačen rast poseta, kako stranih tako i domaćih turista. Zahvaljujući uspešnim kampanjama i projektima TOV-a mnogi su otkrili lepotu naše Pokrajine, i na taj način smo poslali poruku lokalnim turističkim organizacijama, a zajedno sa partnerima, lokalnim zajednicama i preduzetnicima, nastojeći da i dalje obezbedimo nezaboravno iskustvo za sve posetioce naših gradova, sela, kulturnih i prirodnih atrakcija, zbog kojih se gosti, turisti, posetioci uvek zadovoljni vraćaju – istakla je dr Pavlović u svom obraćanju.  
            Kao predsednica Komisije za dodelu prestižnog priznanja PKV - KAPIJA USPEHA, direktorica TOV-a je zahvalila na velikom zadovoljstvu i časti što je imala priliku da apostrofira izvanredne doprinose pojedinaca, privrednika, institucija koje su svojim radom i posvećenošću doprinele razvoju turizma u AP Vojvodini inspirišući sve turističke poslenike na dalju izgradnju još bolje destinacije.
            Po njenim rečima ova svečanost nije samo prilika da se uruče nagrade, već šansa da se inspiracija i vizija koje stoje iza svakog ovog dostignuća prenese na druge, podsticaj i motivacija da se napravi nešto više i drugačije.
            - Danas slavimo snagu saradnje, aktivnosti i entuzijazma, koja je pokretačka snaga turizma AP Vojvodine i svima vam čestitamo na zasluženim priznanjima, jer ste vi taj pokretač. Istovremeno se obavezujemo da ćemo u nastavku našeg puta raditi na stvaranju još uzbudljivijih i autentičnijih turističkih doživljaja za kojima moderani turista neprestano traga - završila je svoje obraćanje dr Nataša Pavlović.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com