Mon06242024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM HOTELI Hotel Pupin - laureat Kapije uspeha PKV u kategoriji gradskih hotela

Hotel Pupin - laureat Kapije uspeha PKV u kategoriji gradskih hotela

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Hotel „Pupin“ Novi Sad dobitnik je najvišeg priznanje za kvalitet usluga - KAPIJE USPEHA za 2023, koje Privredna komora Vojvodine (PKV) svake godine dodeljuje najuspešnijim privrednicima i kompanijama u oblasti turizma, u kategoriji gradskih hotela. Nagradu menadžmentu hotela uručila Maja Gojković, predsednica Pokrajinske vlade, na svečanosti priređenoj 06. juna 2024. godine.

            U obrazloženju je navedeno da je hotel otvoren u junu 2020. godine i kategorisan sa 5*. Ovaj boutique hotel visoke klase namenjen je gostima koji zahtevaju najviši nivo usluge, projektovan u kombinaciji tradicionalnog i modernog, dok je enterijer rađen po ugledu na slične objekte u svetskim metropolama.
            Hotel raspolaže sa 38 standardne i četiri superior sobe, i dva apartmana. Luksuzni ambijent, udobnost i prostranost soba, ovaj hotel čine jedinstvenim. Gostima je na raspolaganju konferencijska sala (60 mesta), opremljena u skladu sa najvišim svetskim standardima, i osim hotelskog poseduje još dva restorana visoke kategorije.
            Milosav Dunjić, direktor kompanije NS Hotels u okviru koje posluje i Hotel „Pupin“, primajući nagradu zahvalio se na ukazanoj časti i prepoznavanju uloženog truda, znanja i svega potrebnog u oblikovanju imidža hotela, od strane Pokrajinske vlade, Sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine (TOV), i kao jednog od lidera na hotelsko-ugostiteljskom tržištu Novog Sada i Vojvodine.
            - Hotel je otvoren pre četiri godine, u relativno lošem momentu za ugostiteljstvo. Pored neizvesnosti i svih poteškoća u prvim mesecima rada, nismo prestali da verujemo u ovaj projekat. Srećom, odmah nakon pandemije počeli smo da beležimo izuzetne rezultate poslovanja koji se danas mere, ako govorimo o 2023. godini, o godišnjoj popunjenosti od preko 80%, što je u hotelskom biznisu i teoretska popunjenost. Hotel ima 50 smeštajnih jedinica, i okviru hotela posluju restorani “Kalem by Zak Casual Dining”, sa enterijerom inspirisanim likom i delom Mahajla Pupina i “Zak Fine Dining concept” - sa inovativnim jelima uparenim sa kvalitetnim lokalnim i svetskim vinima - objašnjava gospodin Dunjić, zadovoljan jer su oba ova mesta postala omiljena i Novosađanima i strancima.
            Direktor ističe i odličnu saradnju sa Turističkom organizacijom grada Novog Sada (TONS) i Turističkom organizacijom Vojvodine (TOV), kako prisustvom na svim važnijim događajima u gradu, tako i usmeravanjem, usmenim i preko štampanih materijala, gostiju na adrese mesta koja će u najboljem svetlu reprezentovati grad i ljude koji u njemu žive.
            Pojasnio je i da se gradski hoteli u velikoj meri oslanjaju na poslovne turiste:
            - Njih u grad konkretno dovodi otvaranje velikih IT kompanija i zahvaljujući, između ostalog i njima, napredovalo je i naše poslovanje. Ali, to se odnosi samo na radne dane. Gradskim hotelima su uvek bili problematični vikendi i postavljalo se pitanje ako doći do gosta? U poslednje vreme, kako su nam i vikendi popunjeni, govorimo o jednom velikom broju turista i stranaca koji dolaze u naš grad poslovno i nekim drugim povodima. Razlog tome su i sve povoljnija infrastruktura, dobra povezanost turističkih atrakcija na teritoriji AP Vojvodine, što ide u prilog jednom izuzetnom rezultatu.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com