Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO KITE DOO: Novi standardi nabavke mehanizacije

KITE DOO: Novi standardi nabavke mehanizacije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Zvanični početak žetve 2024 na vojvođanskim poljima obeležen je manifestacijom „Žetveni dan“ u Novom Miloševu u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) i ZZ „Miloševo“ iz Novog Miloševa. Učesnici ove tradicionalne manifestacije bili su i predstavnici kompanije KITE DOO, sektora Mehanizacija, KiTeh - KITE Tehnologije i Servisna služba održane 17. juna 2024. na poljima ZZ „Miloševo". Tom prilikom, na svom štandu delili su savete, sugestije i informacije povezane sa kompletnim prodajnim i uslužnim programom kompanije KITE DOO, kao i informacije o najpovoljnijim modelima finansiranja u saradnji sa partnerskim bankama.

            Dane Cvetićanin, menadžer trgovine merkantilnom robama u obraćanju prisutnima napomenuo da je ove godine zbog vremenskih uslova koji su pratili razvoj pšenice, ječma i uljane repice počela ranije u odnosu na prethodne godine. Tom prilikom, gospodin Cvetićanin je dao kratak pregled šta je urađeno i ono što očekuje ratare u narednom periodu:
            - Žetva ječma na poljima u Vojvodini je u toku i vrlo brzo će btii završena uz prosečne prinose i sa kvalitetom stočnog ječma koji je u parametru hektolitara bolji nego ranijih godina. Prvi rezultati žetve uljane repice su međutim, dosta skromniji u odnosu na všegodišnje proseke prinosa, koje su naši proizvođači ove uljarice imali prethodnih godina. Prvi otkosi pšenice su poput ječma, dali prosečne rezultate prinosa, sa nešto boljim vrednostima hektolitara nego 2023., sa nadom da učestale padavine neće negativno uticati na smanjenje hektolitara, kao jednog od osnovnih parametara kvaliteta značajnog za trgovački promet ove kulture. Za sada, svi učesnici na tržištu ozimih ratarskih useva, pre svega pšenice, u iščekivanju su formiranja otkupne cene pšenice - roda 2024.
            Gospodin Cvetićanin je istakao da će na formiranje cene pšenice novog roda uticati cena po kojoj će domaća mlinarska industrija biti spremna da otkupi neophodne količine pšenice - roda 2024, kao i cena za pšenicu koju će biti spremne da plate vodeće izvozničke trgovačke kuće da bi mogle da je izvezu najznačajnijim izvoznim pravcima za isporuku, rekom Dunav, preko crnomorske luke Konstance, za prekomorske kupce, kao i izuzetno značajnim kupcima na tržištu Italije i zemalja regiona. Uz napomenu, da su zalihe pšenice starog roda u našoj zemlji značajno veće od višegodišnjih proseka.
            Predrag Aćimović, komercijalno finansijski direktor u kompaniji KITE DOO  informisao je prisutne o specijalnim modelima finansiranja koje je kompanija KITE pripremila u saradnji sa poslovnim bankama (OTP i OTP lizingom), a koji su kreirani kao značajna podrška pri kupovini nove poljoprivredne mehanizacije i nabavku repromaterijala.
            - Pomenuo bih posebnu akciju za nabavku kombajna, koju imamo sa OTP lizingom, gde kupac odmah preuzima kombajn, sa prvom ratom otplate u junu 2026., odnosno sa grejs periodom od dve godine. U ime komapnije KITE DOO želeo bih da se zahvalim predstavnicima MPSV koji su omogućili sredstva putem subvencionisanih kredita. U toku je i Konkurs preko Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede kao izuzetnu podršku za nabavku:  novih sistema i opreme za navodnjavanje; nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske i priključne); za kupovinu semenske robe, đubriva, zaštitnih sredstava u poljoprivredi - rekao je gospodin Aćimović.
            S obzirom da je pšenica jedan od najvažnijih proizvoda svakog poljoprivrednog gazdinstva ili kompanije, važno je ući u žetvu sa pouzdanim kombajnom koji će sav rod da požanje sa maksimalnom brigom o svakom zrnu i spakuje u bunker, uz minimalan lom i gubitke,
            - Kompanija KITE DOO i njen partner, najpopularniji proizvođač poljoprivredne mehanizacije na svetu - John Deere, postavili su nove standarde u svoje tri vrhunske serije kombajna S,T i W,  vrhunskih performansi, učinka i nenadmašne puzdanosti u radu, koji ostavljaju mogućnost svojim korisnicima da u otkos uđu prvi, a iz otkosa izađu poslednji. Kako je svaka kultura specifična vodimo brigu za svaku od njih i za svaku smo obezbedili adekvatan heder (adapter). U našoj ponudi imamo vrhunske hedere za polegle useve žita, soju, uljanu repicu i sl. Kroz ceo taj proces posebna briga se vodi o operateru i njegovoj udobnosti kroz razne sisteme koje karakterišu kompaniju, poput JD Linka, Precizne poljoprivrede i KITE tehnologije - naglasio je Vladimir Labus, menadžer prodaje poljoprivrednih mašina i opreme u kompaniji KITE DOO.
            O ozbiljnosti KITE govori i podatak da je ova kompanija obezbedila stalna dežurstva kroz servisne timove, post prodaju i originalne delove. 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com