Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Kompanija Sunoko najavljuje rekorde

Kompanija Sunoko najavljuje rekorde

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Rod ovogodišnje repe, obećava slatke pare i seljacima i proizvođačima. Ako je suditi prema sadašnjem izgledu slatkog korena, ukoliko vreme posluži i tokom letnjih meseci, najesen može se očekivati prinos veći od 5,5 vagona repe po hektaru na njivama koje su imale kompletnu agrotehniku.

Ovo su neki od najvažnijih zaključaka izrečenih na Danima polja, koje je organizovala Kompanija Sunoko na oglednim poljima poljoprivrednog preduzeća “Đuro Strugar” MK komerca u Kuli. U Srbiji je ove godine pod šećernom repom 56.000 hektara. Kompanija Sunoko je ugovorila više od 26.000  hektara.
-Sva repa je posejana u prvom roku - sa zadovoljstvom je izjavio Dragan Popović, iz Sirovinskog sektora Kompanije Sukoko.- Repa je u sjajnoj formi. Opstala je u prvoj setvi, nikla je na vreme i što je najvažnije, sklop je izvanredan, čak rekoradan od kada se prati u Bačkoj. Sto jedna hiljada biljaka po hektaru, je nešto što se može smatrati više nego poželjnim, a mi smo uspeli da posle niza godina dođemo do toga cilja da odnegujemo 100 hiljada biljaka po hektaru.
Kompanija Sunoko je proizvođačima ove godine ponudila 38 eurocenti, što je obradovalo seljake, koji smatraju da će cena odgovarajuća i da se neće ponoviti problemi od prošle godine, koja je za proizvđače bila jedna od najlošijih u poslednje vreme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com