Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Biznis forum „Srbija - Ukrajina 2011“

Biznis forum „Srbija - Ukrajina 2011“

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Predstavnici Vlada i privrede Srbije i Ukrajine dali preporuke za unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje

Kopaonik, 24. jun 2011 – Uz prisustvo visokih zvaničnika Vlada Srbije i Ukrajine, i predstavnika privrede, danas je u hotelu Grand na Kopaoniku održan poslovni forum koji ima za cilj da da podsticaj unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.

Miodrag Kostić, u ime kluba „Privrednik“ i Iskander Hisamov, predsednik Reformatorskog kluba Ukrajine, potpisali su Sporazum o budućoj saradnji privrednika okupljenih u dva kluba.

Fokus današnjih razgovora predstavnika Vlade Srbije i Ukrajine, visokih zvaničnika i predstavnika privrede bila su iskustva ove dve zemlje u oblasti ekonomskih reformi, konkretne poslovne ideje, realizovani biznis projekti srpske privrede u Ukrajini i Ukrajinske u Srbiji, kao i investiciona klima u Srbiji.
Na skupu su se čuli i predlozi koji doprinose daljem razvoju saradnje Srbije i Ukrajine. Učesnicima foruma se između ostalih obratio i ukrajinski vicepremijer Sergej Tigipko, kao i srpski ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Zaključci sa prvog dana Foruma ukazuju da je potencijal za ekonomsku saradnju Ukrajine i Srbije  veliki, i nedovoljno iskorišćen. Drugi dan foruma biće posvećen bilateralnim razgovorima preduzetnika dve zemlje.

Organizatori Biznis foruma na Kopaoniku pored domaćina, kompanije МK Group koja godinama uspešno posluje u Ukrajini, su i Privredna komora Srbije, Reformatorski klub iz Ukrajine i Srpski poslovni klub „Privrednik“.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com