Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM BANJE Počelo "Kulturno leto Ribarske Banje"

Počelo "Kulturno leto Ribarske Banje"

  • PDF

Tradicionalna manifestacija "Kulturno leto Ribarske Banje", otvorena 10. juna nastupom Nacionalnog ansambla “KOLO”, trajaće do kraja septembra. Proslavljeni fudbaler beogradske Crvene zvezde i reprezentacije bivše Jugoslavije,  Dragoslav Šekularac, otvorio je veliki Fudbalski turnir, čiji nagradni fond iznosi 10.000 evra i najvredniji je u Srbiji.

Na svečanom otvaranju odigrane su revijalne utakmice izmedju reprezentacije Srbije u malom fudbalu, Univerzitetske selekcije i Veteranske ekipe.  
Nedelju dana kasnije na letnjoj pozornici upriličen je nastup članova Kulturno umetničkog društva Ribarska Banja, koji su svojim sugrađanima i brojnim gostima izmamili velike aplauze. Slede brojna druga događanja.
Prema rečima direktora manifestacije dr Branislava Katančevića, direktora Specijalne bolnice Ribarska Banja, očekuje se učešće velikog broja dramskih i estradnih umetnika, pozorišnih i muzičkih predstava i sportskih takmičenja, kao i gostovanje kulturnih stvaralaca iz Španije, Francuske i Malezije. Među brojnim događanjima, treba izdvojiti i organizaciju većeg broja etnoloških i gastronomskih festivala. Važno je napomenuti da najveća kulturna manifestacija u Rasinskom okrugu i ove godine ima podršku Republike.
Sudeći prema najavi organizatora, Ribarska Banja će svojim gostima i ove godine pružiti ne samo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu sa wellness programom i otvorenim bazenima, provereno dobru hranu i predivno okruženje za šetnju uređenim stazama, uz branje lekovitog bilja, šumskih plodova i pečuraka na padinama Velikog Jastrepca prepunog čistog vazduha, već i potpuni doživljaj i uživanje u brojnim i kvalitetnim manifestacijama, jednom rečju, posetioci će na jednom mestu imati sve za dušu i telo, a sve u cilju opravdavanja epiteta lidera zdravstvenog turizma u Srbiji. Bolje rečeno, onoga što opravdano stoji u sloganu ove Banje – Kraljevski.
Inače, tradicionalno bogato kulturno leto u Ribarskoj Banji svake godine privuče više hiljada gledalaca. Većina od njih ne može da odoli izazovu da se ne okupa na otvorenim i zatvorenim bazenima sa termalnom vodom, jer je noćno kupanje u prelepom ambijentu Banje neponovljiv doživljaj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com