Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Hotel Olimp za peticu sa zvezdicim ili... Kićo, to smo od tebe mogli i očekivati

Hotel Olimp za peticu sa zvezdicim ili... Kićo, to smo od tebe mogli i očekivati

  • PDF

Od juče je, nakon puštanja u rad osveženog olimpijskog bazena u hotelu Olimp, zvanično počela sezona kupanja na Zlatiboru. Olimpijski bazen dugačak 50, širok 25 a dubok 2,5 metra, je praktično jedino mesto na Zlatiboru, gde se turisti, masovno, na otvorenom, mogu kupati uz maksimalne higijenske i bezbednosne uslove.

Naravno, kao i prethodnih godina, posetioci bazena će moći da potraže osveženje u vidu raznoraznih napitaka ili poslastica u restoranu na otvorenom. Dečji bazen je takođe u funkciji, pa će, čim vremenske prilike to dozvole, ovo postati najpoželjnije mesto u letnjim mesecima na Zlatiboru. Uz to, teba napomenuti, da su cene ulaznica na prošlogodišnjem nivou, ali i da će ove godine prostor oko bazena biti posebno ograđen i obezbeđen, pa će predstavljati jednu pravu kupališnu oazu.
Direktor  Olimpa Mića Ilić očekuje da će posle završetka druge faze izgradnje ovog impresivnog objekta, u vlasništvu proslavljenog srpskog košarkaškog asa, svojevremeno olimpijskog i svetskog prvaka Dragana Kićanovića, biti još privlačniji i posećeniji, kako od strane individualnih gostiju, tako i od brojnih, svetski poznatih sportskih ekipa iz zemlje i inostranstva. Još kada do kraja ove godine, a možda već i za jesenju sezonu, bude završen zatvoreni olimpijski bazen sa Spa i Welnness centrom ukupne površine oko 1000 m2, ponuda hotela će biti na najvišem mogućem nivou. Naravno, ostaje još da se ispune planovi najboljeg srpskog sportiste XX veka i da se u budućnosti ovde izgradi manja zatvorena sportska hala i otvoreni tereni za male sportove, ali, otom, potom.
Završetkom izgradnje druge faze, hotel Olimp je stigao do impozantne 41. smeštajne jedinice, od čega je 18 u novoizgrađenom lux delu i 23 u standardnom delu (16 soba, 6 apartmana i 1 rezidencija). Svaka soba u hotelu opremljena je bežičnim internetom, kablovskom televizijom, sefom i mini barom. Restoran sada može da primi 150 gostiju istovremeno, koji uz predivan pogled na zlatiborsku prirodu mogu da uživaju u jelima nacionalnei internacionalne kuhinje, na bogatom švedskom stolu ili „a la cart“. Naravno, u prelepom pogledu se može uživati i na otvorenoj terasi, uz bogat izbor pića i poslastica, ali ovom prilikom neizbežno je reći da hotel poseduje veliki izbor domaćih vina iz svih krajeva zemlje, što je za svaku pohvalu. Za pohvalu, a pre toga, naravno, i za divljenje, je novi veliki ulazni hol, prostran i savremeno opremljen, sa recepcijom, izložbenom galerijom, salom za odmor i aperitiv barom.
Onima koji vode računa o svojoj fizičkoj kondiciji, na raspolaganju je dobro opremljena teretana, a potom i mogućnost relaksacije i masaže u spa centru Helenakoji se nalazi u sklopu hotela. Za razonodu služi bilijar sala, kao i više TV sala sa najmodernijim plazma televizorima i satelitskim programom, u kojima je moguće organizovati više odvojenih sastanaka.
Hotel je podjednako popularan i među poslovnim ljudima. Nakon izgradnje nove moderne i izuzetno dobro tehnički opremljene kongresne sale od 100 mesta i manje sale od 50 mesta, očekuje se još više savetovanja, simpozijuma i brojnih drugih skupova. I na kraju, ali, ništa manje važno, što ni ovom prilikom ne propuštamo da kažemo, to je dobar osećaj svakog gosta koji je boravio u hotelu Olimp. A taj osećaj uz sve navedeno, kao šlag na tortu pospešuje više nego ljubazno i prijatno osoblje. Jer, kada god ponovo dođete u Olimp, čini vam se da ste među prijateljima, a taj osećaj, koji se retko gde sreće, ovom turističkom objektu daje neku magičnu privlačnost.
Više slika iz Hotela Olimp na Zlatiboru možete videti  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com