Thu09282023

Poslednja izmena:09:25:37 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO IV EIAT – Svetska turistička elita u Beogradu

IV EIAT – Svetska turistička elita u Beogradu

  • PDF

Centar za istraživanja i studije turizma je 2008.godine lansirao projekat EIAT konferencije kao prve internacionalne, profesionalne edukativne konferencije u turizmu na prostoru ne samo Srbije, već celog regiona Jugoistočne Evrope.

EIAT (Education and Industry Advancing Together) je akronim koji znači „Obrazovanje i industrija napreduju zajedno“, a predstavlja jedinstven koncept koji nastoji da spajanjem akademskog i privrednog sektora, pruži mladim i budućim stručnjacima sva neophodna znanja, ali i priliku za praktično sticanje iskustva.
Predavači na konferenciji su iz godine u godinu profesori sa renomiranih svetskih fakulteta za turizam i vrhunski stručnjaci iz industrije poput Rej Bluma, generalnog direktora IMEX-a, najvećeg sajma u domenu kongresne industrije koji se održava u Frankfurtu, profesora Džafara Džafarija, osnivača Anala turističkih istraživanja, Rik Tejlora, savetnika za turizam francuskog predsednika Sarkozija i mnogih drugih.
Na EIAT konferenciji do sada je učestvovalo preko 500 učesnika iz 9 zemalja, sa preko 20 fakulteta za turizam i hotelijerstvo. Ove godine, očekuju se delegati iz: Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Grcke, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Mađarske i Srbije.
Najavljeni predavači za ovu godinu su: Pauin Šeldon - Univerzitet na Havajima; Rob Dejvidson
- Univerzitet Grinič; Dimitrios Buhalis - Univerzitet Burnmaut; Lin Minaert - Univerzitet Surej; Medi Keup - SKEMA Škola biznisa, Sofia Antipolis, Francuska; Dr Dragan Matovic - Vodopadi Nijagare, Kanada; Markos Tores - Kempinski Palas Hotel Portorož, Slovenija; Rik Tejlor - Kompanija za poslovna turizam, JAR; Srđan Mileković - Hyatt International, Švajcarska; Džon Svarbruk - Cezar Ric Koledž, Švajcarska; Dejan Đorđević - ESTA HOLDING, Ukrajina; Tom Halton - IMEX Frankfurt, Nemačka; Adriano Požarić - Turizam Info Opatija, Hrvatska; Patrik Delanej - Ovation Group, Irska i Kristos Tsemberas - Grand Casino, Beograd.
Učesnici konferencije u septembru, osnovaće i RTI (Regional Tourism Initiative), kao prvu profesionalnu asocijaciju čiji će cilj biti propagiranje neformalnog obrazovanja i koncepta celoživotnog učenja sa posebnim osvrtom na edukaciju već zaposlenih kadrova u turizmu.
Od svog osnivanja, EIAT ima podršku NjKV prestolonaslednika princa Aleksandra II Karađorđevića, kao i Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj u Vladi Republike Srbije.
EIAT će se održati u hotelu Continental u Beogradu u periodu od 23. do 25. Septembra 2011.
Više informacija možete da dobijete na sajtu www.eiat-conference.org ili e-mailom:
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com