Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Zlatni bor Zlatibora 2011.

Zlatni bor Zlatibora 2011.

  • PDF

Zlatibor je, prema mišljenju turista, ove godine bio lepši, uredniji i sadržajno bogatiji nego ikada ranije, a 2011. godina ostaće upamćena i po tome što je dolaskom Univerziteta “Singidunum” vodeći turistički centar u Srbiji postao i univerzitetski centar.

Turistička organizacija Zlatibor imala je niz aktivnosti tokom ove godine, koje su doprinele poboljšanju sveukupnog imidža najposećenije srpske planine. O uspešnom radu kazuje i podatak da je ovde boravilo preko dvesta pedeset hiljada posetilaca koji su ostvarili preko milion noćenja. Tome je umnogome doprinela i jedna od brojnih akcija, za žitelje ovoga kraja svakako i najvažnija, koja svake godine rezultira i dodelom nagrada Zlatni bor Zlatibora. Ovo jedinstveno, prestižno priznanje, koje za Zlatiborce ima značaj jednog Turističkog oskara ili Turističkog cveta, Turistička organizacija dodeljuje kolektivima i pojedincima za doprinos u podizanju kvaliteta turističke ponude na kraju svake letnje turističke sezone.

Svečanoj dodeli nagrada su prisustvovali i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, poslanik u republičkom parlamentu Arsen Đurić, Darko Đurović, direktor Turističke organizacije Zlatibor i brojne zvanice. Po staroj dobroj praksi, ocenjivani su svi segmenti života i rada kolektiva i pojedinaca, a nagrade Zlatni bor za 2011. godinu zaslužili su:
Najuređenije dvorište na Zlatiboru
1. nagrada – Ljubiša Knežević
2. nagrada – Apartmani Ristanović
Najuređenije dvorište u seoskom domaćinstvu
– Desimir Marjanović - Vodice
Najbolji izdavalac ležaja na Zlatiboru
– Vila „Pina“
Najbolji izdavalac ležaja na selu
– Šukilović Branko - Šljivovica
Najbolji ugostiteljski objekat – hotel, motel, pansion, apartmansko naselje, odmaralište...
– Hotel „Olimp“
Najbolji ugostiteljski objekat – restoran,
– Restoran „5“
Najbolji ugostiteljski objekat – picerija, noćni klub, kafe bar
– Densing Bar hotela „Palisad“
Najbolja turistička agencija
– Turistička agencija „Zlatiborski konak“ vlasnika Radeta Aćimovića
Organizacija koja je doprinela razvoju turističke ponude Zlatibora
– JP „Skijališta Srbije“
Najbolji recepcioner
– Dragica Lučić – Hotel „MONA Zlatibor“
Najbolji kuvar
– Dragan Vidić – Hotel „Palisad“
Najbolji konobar
– Obrad Grujović – Restoran „5“
Najbolja spremačica
– Stanisava Kuzeljević – Hotel „MONA Zlatibor“
Pojedinac koji je doprineo razvoju i promociji turizma Zlatibora
– Profesor Radenko Lazarević (Autor knjige Stopića pećina)
Specijalna nagrada pripala je Univerzitetu „Singidunum“ koji je doprineo da od 2011. Zlatibor postane i univerzitetski centar. Izdvojena nastava Univerziteta Singidunum za školsku 2011/2012. godinu, na Zlatiboru će se odvijati za studijski program turizam i hotelijerstvo. Nagradu je primio prof. dr Milovan Stanišić, rektor Univerziteta Singidunum, koji se u ime svih nagrađenih zahvalio organizatoru ove značajne manifestacije. Tom prilikom rektor je posebno istakao spremnost Univerziteta Singidunum da i u narednom periodu pruža pomoć svim institucijama opštine Čajetina i turističkom mestu Zlatibor, za još uspešniji razvoj turizma. Ovo se odnosi na obrazovanje visokostručnih kadrova kao i izradu odgovarajućih programa razvoja turizma na Zlatiboru.

Više slika možete pogledati  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com