Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FIMEK uvodi master program Ekonomsko pravne studije Evropske unije

FIMEK uvodi master program Ekonomsko pravne studije Evropske unije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Fakultet za ekonomiju i inženjerski mendžment u Novom Sadu organizovao je, u četvrtak 22.09.2011. godine, prezentaciju novog master studijskog programa pod nazivom Ekonomsko pravne studije Evropske unije.

Cilj ove prezentacije bio je upoznavanje sa potpuno novim i jedinstvenim programom na području Srbije, a koji će se od ove godine realizovati na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment. Studijski program Ekonomsko pravne studije Evropske unije predstavlja rezultat saradnje FIMEK-a sa Univerzitetom u Segedinu i finansiran je iz fonda za IPA projekte EU. Ovaj master program baziran je na potrebama tokova razvoja savremenog društva, a posebno srpskog društva poslednjih godina, koje vodi politiku ka evropskim integracijama.
Program je prezentovao prof.dr Branislav Veselinović, prodekan za međunarodnu saradnju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski mendžment u Novom Sadu, koji je naglasio pored akademskog i praktični značaj ovakvog programa, u smislu da je potreba za mladim stručnjacima, koji će vladati znanjima u oblasti ekonomskih, pravnih i političkih aspekata Evopske Unije, postala nepobitna činjenica
-Kako bi odgovorili na postojeće potrebe, naša prevashodna namera bila je da napravimo savremen i moderan program u akademskom smislu dobro utemeljen, ali sa praktičnim pristupom koji bi studentima pružio sve neophodne kompetencije u sferi evropskih integracija, u njihovom ekonomskom i pravnom aspektu -  rekao je prof. dr Branislav Vaselinović.
Upis na ovaj studijski program je u toku, a zainteresovani se mogu prijaviti na FIMEK-u.  Školarina za studijski program Ekonomsko pravne studije Evropske unije, s obzirom da on predstavlja novinu na našem području, je promotivna i iznosi 1500 evra u dinarskoj potiv vrednosti.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com