Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM BANJE Specijalna bolnica Merkur briše granice između lečenja i uživanja

Specijalna bolnica Merkur briše granice između lečenja i uživanja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Vrnjačka Banja, a posebno Specijalna bolnica Merkur, blagovremeno je razumela pravac kretanje banjskog turizma, i paralelno sa zdravstvenim, intenzivno razvijala i wellness turizam. Danas, Specijalna bolnica Merkur, zauzima lidersko mesto kada je reč o banjskom turizmu Srbije, a o novinama programskih sadržaja, sa kojima se predstavila na ovogodišnjem 44. Sajmu LORIST u Novom Sadu, Andrijana Grbović, referent marketinga u Specijalnoj bolnici, kaže:
-Specijalna bolnica Merkur je 2008. godine postala Nacionalni edukacioni centar za prevenciju i lečenje obolelih od dijabetesa. Samo oni koji su bili na terapiji insulinom do nedavno su imali mogućnost korišćenja pogodnosti besplatnog lečenja u našoj bolnici, ali od novembra 2010. godine to pravo imaju i oni koji su na terapiji oralnim agensima.
Pored toga, Merkur se uvek trudi da ponudi nešto novo, ne samo gostima koji dolaze preko Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje već i komercijalnim gostima. Raspolažemo sa velikim brojem zdravstvenih programa, tzv.„programa zdravlja“, za zdrav i aktivan život, kao što su: „Lečenje kao odmor“, gde smo se trudili da omogućimo ljudima koji mnogo rade, da u toku svog odmora mogu da provere svoje zdravstvno stanje i da im to ne bude opterećenje, da ne čekaju ispred domova zdravlja i slično. „Živeti sa dijabetesom“, „Gastro paket“, „Za vaše najbolje godine“, program prevencije i lečenje osteoporoze, „Brza dijagnostika“, „Linea life“, program za mršavljenje, „Lady life“, programom prvenstveno namenjen damama, preventivno i u svrhu lečenja terapijom, „Menadžerski preventivni program“, „Za pokret bez bola“, „Za vaš lakši korak“, „Osmeh na dar“, su nazivi nekih popularnih zdravstvenih programa koje nudi naša ustanova.
Osim ponuda tog tipa, imamo veliki broj wellness programa. Merkur je kreirao atraktivne programe za opuštanje i uživanje: „Wellness vikend“, „Medeni mesec“, „Relax vikend“, „Kraljevski vikend“, „Romantični vikend za dvoje“, a ono što je potpuo novo su dva programa „Kavifit“ i „Kavilift“. Merkurov Wellness centar „Fons Romanus“ je sa ova dva nova programa za oblikovanje tela i negu lica, omogućio da bezbednim, efikasnim i trajnim metodama bez hirurškog zahvata, korisnici ovih tretmana povrate mladost. „Kavifit“ i “Kavilift” programi sprovode se pod nadzorom stručnog medicinskog osoblja – lekara specijaliste fizijatra, specijaliste ishrane i fizioterapeuta. Ovi programi su, pored kavitacije, radio frekvencije i aparaturne limfne drenaže, obogaćeni tretmanima lekovitim peloidom – blatom, wellness tretmanima za oblikovanje tela i negu lica i prestižnom francuskom kozmetikom Mary Cohr.
Naš dobro poznati centar „Limus Romanus“, prvi u Srbiji, za koji mi volimo da kažemo kraljevski, čini bazen sa termomineralnom vodom i kabina za veliki broj terapija i tretmana lekovitim peloidom-blatom, u kombinaciji sa mineralnim kupkama u Kraljevskom kupatilu, podvodnim, ručnim, anticelulit masažama, kao i velikim brojem peloidnih pakovanja na standardnom ili Velvet ležaju, pruža nove sadržaje fizikalne medicine, i još puno, puno toga. Naravno tu je i naš Aqua centar „Waterfall“. Specijalna bolnica Merkur zacrtala je svoj pravac rada, kojom brišemo granice između lečenja i uživanja,  po kojem smo danas prepoznatljivi – istakla je Andrijana Grbović.
Za lekovita svojstva vrnjačkih toplih mineralnih izvora znali su i stari Rimljani, koji su u vremenu od II do IV veka izgradili lečilište i oporavilište AQUAE ORCINAE, i rimski izvor tople mineralne vode (Fons Romanus). Međutim, epitet Kraljevske banje, Vrnjačka Banja je dobila kada je prema projektu bečkog arhitekte Vintera sagrađen dvorac (između 1882. i 1887.) za generala Jovana Belimarkovića, ministra srpskog kralja Milana Obrenovića i namesnika maloletnog kralja Aleksandra Obrenovića. Krajem XIX veka banja postaje popularno mesto okupljanja kraljevske porodice i aristorkratske Srbije i elitno mesto u kome bogati Beograđani grade luksuzne vile. Posle rata i godina kriza, Vrnjačka Banja vraća stari sjaj, ali novim sredstvima, pre svega kvalitetom i raznovrsnom ponudom, po trendu koji je prisuten u svetskom banjskom turizmu. I iz taksativnog izveštaja o novim planovima i razvojnim projektima iz Specijalne bolnice Merkur, jasno je zašto je ova banja i dalje Kraljevska, a Merkur, smešten u srcu stoletnog parka, uz Vrnjačku reku i šetalište koje vodi od izvora do izvora i do kojeg se spušta sveži miris šuma s Goča, može da bude idealno mesto za boravak, čak i ako ste potpuno zdravi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com