Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Sjaj limene konjice na Novosadskom sajmu

Sjaj limene konjice na Novosadskom sajmu

  • PDF

Iznad svakog očekivanja.
To je osnovni utisak svakog posetioca koji je obišao 11. Sajam automobila ”Auto šou - Novi Sad 2011” na Novosadskom sajmu.  Pod kupolama četiri najveće hale smestilo se više od 100 izlagača, koji su upriličili premijeru čak 31 najnovijeg modela automobila (Tojote Yaris, Micubišija Lanser evolušn iksa, Mercedesa Be klase, Mercedes ML-a, Reno Klio Gordinija, Sitroena DS 4 , BMW-a serije 1, Kie Rio, Čeri Tigo SUV-a, VW Tiguana, Reno Koleosa, Nisan Mikre, Hyunaia Ix20 i I40… te mnogih drugih), spremnih za tržište Srbije.
Naravno da se svaki aumobilski fan upita za njihovu cenu. Odgovor je, kao i uvek do sada, za nekoga povoljno, a za nekog nepovoljno. I obično, na sajmovima automobila, najpre se prodaju najskuplja vozila (mada se to ovde nije desilo prvog dana). Na Novosadskom sajmu je to Mercedes CLS 350 CDI koji staje 91.990, naravno evra. Proizvođači za to imaju opravdanje, jer je uz nešto manje od 3000 kubika i 265 konja, te automatski menjač 7 G “tronik plus”, u ovog lepotana, dugačkog pet metara, ugrađeno još svašta nešto. Naš ”Punto klasik” je zvanično najjeftiniji automobil na izložbi. Ukoliko se kupuje po sistemu staro za novo, košta 6.199 evra, koliko, šale radi, verovatno koštaju i točkovi na pomenutom Mercedesu. No, svaka roba ima svoju cenu i svoga kupca.
Na Sajmu automobila koji će trajati do nedelje, 16. oktobra, učestvuju gotovo svi prodavci putničkih automobila u Srbiji, pojedini dileri teretnih vozila, prodavci opreme i rezervnih delova, banke, lizing kompanije i osiguravajuća društva, nudeći različite popuste i pogodnosti za kupovinu. Novosadskog sajmu neki zameraju cenu ulaznica od 300 dinara po osobi za dan, ali, gde ćete na jednom mestu videti sve top modele svetske automobilske industrije, a usput i još mnogo toga lepog. Realno, timu ljudi sa Novosadskog sajma koji su na ovogodišnju smotru doveli automobilsku elitu i to u vreme teške ekonomske krize, kada neki automobilski giganti propadaju, treba odati zasluženo priznanje za organizaciju.
Narodna izreka kaže, da jedna slika govori više nego hiljadu reči. Mi smo Vam priredili čak 160 fotografija sa Novosadskog Auto šoa, koje možete videti u Galeriji slika. Možda će Vas to inspirisati da, ipak, odete na ovu jedinstvenu automobilsku reviju, ako ništa drugo, onda makar da zadovoljite svoju znatiželju.
Više slika sa Auto šoa Novi Sad 2011. možete videti o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com