Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna akademija organizovala skup o Arhuskoj konvenciji

Privredna akademija organizovala skup o Arhuskoj konvenciji

  • PDF

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, 24.11.2011. održan je jednodnevni javni skup na temu “Arhuska konvencija u propisima i praksi Republike Srbije“. Skup su organizovali Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i Društvo za politiku i pravo životne sredine “EQULIBRIUM SRBIJA” u okviru projekta Gradske uprave za zaštitu životne sredine grada Novog Sada.
Na skupu se govorilo o izazovima u primeni Arhuske konvencije, neophodnosti dodatnog usaglašavanja nacionalnog zakonodavstva, kao i jačanja svesti o potrebi zaštite životne sredine.
Izlaganja na ovu temu imali su: Mr Gordana Petković, Ministarstvo životne sredine, rudarstva prostornog planiranja; Marijana Alavuk, master pravnik Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu; Dr Ivan Jarić, Institut za multidisciplinarna istraživanja, Beograd; Jasnica Klara Matić, Udruga za zaštitu životne sredine EQUILIBRIUM, Zagreb; Sandra Kamberović, master pravnik, doktorant na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu; Prof. dr Dragoljub Todić, Univerzitet Megatrend, Beograd; Prof. Dr. Slavko Bogdanovic, Pravni fakultet za privredu I pravosuđe u Novom Sadu, Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu; Olivera Gavrilović, doktorant na Univerzitetu u Beogradu, JVP „Vode Vojvodine“ i Prof. Dr Prvoslav Marjanović, Univerzitet Edukons, Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com