Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FIMEK sumirao rezultate novog EU master programa

FIMEK sumirao rezultate novog EU master programa

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 28.11.2011.godine, održana je  konferencija u cilju sumiranja rezultata projekta: “Kreiranje i implementacija novog EU master studijskog programa na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment“ (HU-SRB/0901/221/170).
Intenzivna saradnja Fimek-a i Segedinskog Univerziteta, na ovom projektu  rezultirala je u jednom aktuelnom i atraktivnom studijskom programu master studija pod nazivom “Ekonomsko- pravne studije Evropske unije”, koji se od ove godine realizuje na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski mendžment u Novom Sadu.
Ovaj program stavljen je u okvir aktuelnog procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, i kreiran je tako da posluži određenim ciljevima, koji su u vezi sa nacionalnom strategijom i politikom, a takođe i proširi spektar potencijalnih mogućnosti za zapošljavanje u Srbiji i EU.
Uvodnu reč na završnoj konferenciji održala je prof. dr Marijana Carić, Predsednik Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, koja je svim prisutnim gostima požela dobrodošlicu. Nakon toga prisutnima su se obratili: Adrienn Kubinyi – Prodanović, Program menadžer JTS-VATI, Mađarska, koja je naglasila je značaj prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u okviru IPA CBC projekata; Nikolina Pupavac, projektni menadžer Regionalne razvojne agencije Bačka, koja je izlagala je na  temu: „Podrška izgradnji institucionalnog okvira za regionalni razvoj“ i istakla specifične teme u vezi sa regionalnim razvojem u okviru obrazovanja.
Prof. dr Marijana Carić i  doc. dr Peter Kruzslics osvrnuli su se na rezultate ovog projekta, na obostrano zadovoljstvo, sa željom da se uspostavljena saradnja kroz ovaj projekat, proširi i na druga polja.
Studijski program Ekonomsko - pravne studije Evropske unije predstavili su profesori sa FIMEK-a prezentujući neke od predmeta koji će se izvoditi u okviru ovog programa. Prisutnim gostima su se obratili  prof. dr Slavoljub Carić koji je izlagao na temu: „Evropski sistem ljudskih prava“ zatim,  doc. dr Jelena Vapa-Tankosić koja je izlagala na temu „Ekonomija evropskih integracija“ i   prof. dr  Dušan Mišković koji je bliže upoznao pristune sa predmetom „Upravljanje i zaštita životne sredine Evropske unije“
Pristunim gostima se obratila mr Đurđica Vukajlović sa FIMEK-a, koja je predstavila rezultate studije koja se odnosi na Stavove studenata Univerziteta u Novom Sadu o EU master studijama, nakon čega su usledili rezultati studije o Bolonjskom procesu koje je predstavio doc. dr Peter Kruzslics.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com