Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Sad interesantan Slavoncima

Novi Sad interesantan Slavoncima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Delegacija Turističke organizacija Grada Novog Sada u kojoj su bili direktorka Jadranka Beljan Balaban, pomoćnik za kulturni turizam Radovan Jokić i PR organizacije Tihana Vidaković, od koje smo i dobili informacije sa ove manifestacije, učestvovala je od 24-26. novembra na 16. Katarinskom sajmu u Slavonskom Brodu.

Bila je to, praktično, uzvratna poseta Turističkoj zajednici Slavonskog Broda, koja se na Sajmu turizma u Novom Sadu predstavila na štandu TONS-a. Katarinski sajam se tradicionalno u ovom hrvatskom gradu održava u vreme obeležavanja Dana svete Kate (ove godine  je on padao u petak, 25.11.), u organizaciji Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda, Razvojne agencija Grada Slavonskog Broda i Gradonačelnika i predsednika Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda, gospodina Mirka Duspare,  a pod pokroviteljstvom premijera Republike Hrvatske dr Ive Josipovića i predsednice Vlade Jadranke Kosor, kao i Ministarstva privrede, rada i preduzetništva ove zemlje.
I pored ekonomske krize koja je u dobroj meri zahvatila i Hrvatsku, sajam je posetilo 22.000 ljudi, a svoje proizvode i ponudu iznelo je više od 200 izlagača, uglavnom iz sektora zanatstva i privrede.
Posetioci sajma su veoma pozitivno reagovali na dolazak naše delegacije, posebno na prezentaciju TONS-a i tragali su za informacijama kao što su cene hotelskih kapaciteta, mogućnosti koje im se pružaju tokom boravka u Novom Sadu (šta da vide, kako i gde da se provedu, gde da odsednu, koja izletišta da posete). A od manifestacija, po kojima smo najpoznatiji, Doček Nove godine u Novom Sadu im je izuzetno interesantan. Kao povod dolaska, mlađa populacija ističe, Exit, Festival uličnih svirača i Zmajeve dečje igre, a starija da se podseti nekada dobrih vremena…
Turistička organizacija pozvala je sve turističke agencije koje se bave receptivnom ponudom iz Novog Sada da prisustvuju ovom sajmu i da predstave programe za posetu Novom Sadu i okolini, a poseban akcenat se stavlja na posetu tokom novogodišnjih praznika. Zajedno sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada predstavila se i Unija poslodavaca Vojvodine i Udruženje zanatlija Novog Sada.
Tokom prvog dana boravka organizovana je i study tura za predsavnike turističkih agencija iz Novog Sada.
Drugog dana sajma, organizovana je press konferencija na štandu TONS-a, a pre i posle sastanci sa granskim udruženjima, organizatorima kulturnih dešavanja i sa predstavnicima turističkih zajednica iz Hrvatske. Prezentacija Novog Sada sa privrednog i poslovnog aspekta, privukla je izuzetnu pažnju građana, privrednog i turističkog sektora.
Nastavak saradnje ogledaće se u povezivanju na projektima međunarodne saradnje, manifestacionom turizmu, kao i posetama koje će uslediti od strane turističke privrede Slavonskog Broda narednim sajmovima u Novom Sadu, od kojih su najinteresantniji Međunarodni poljoprivredni sajam i Međunarodni sajam turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com