Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Obuka turističkih vodiča po svetskim standardima

Obuka turističkih vodiča po svetskim standardima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

U Novom Sadu se u periodu od 12.12.2011. do 18.12.2011. godine održava obuka turističkih vodiča. Obuka je obuhvatila 25 turističkih vodiča pretežno iz Novog Sada, koji su orjentisani na vođenje turističkih grupa u lokalu, što ide u prilog povećanju kvaliteta turističkih usluga koje nudi grad.

-Obuka lokalnih vodiča Novog Sada je deo projekta za razvoj turizma pod nazivom „Podizanje kvaliteta turističkih vodiča u Novom Sadu i organizacija lokalne vodičke službe“ koji je pokrenula Nacionalna asocijacija turističkih vodiča Srbije, uz finansijsku pomoć Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Sektora za turizam i Turističke organizacije grada Novog Sada. Cilj projekta je unapređenje kvaliteta rada lokalnih turističkih vodiča, te samim tim i kvaliteta turističke ponude Novog Sada, a sve u skladu sa Strategijom razvoja turizma grada - izjavila je dr Ivana Ćuruvija, predsednica Nacionalne asocijacije turističkih vodiča Srbije.
Projektom je predviđena obuka lokalnih turističkih vodiča grada Novog Sada po svetskim standardima u saradnji sa Svetskim udruženjem turističkih vodiča – WFTGA (World Federation of Tourist Guide Associations), a vode je internacionalni treneri Mary Kemp Clarke iz Škotske i Ivana Ćuruvija iz Srbije, uz učešće gostujućih predavača iz Srbije. Mery Kemp Clark je vodeći trener WFTGA, sa dugogodišnjim internacionalnim iskustvom i glavni kordinator obuke turističkih vodiča u Škotskoj.
-Obuka se radi po metodologiji Svetskog udruženja turističkih vodiča - WFTGA i predstavlja prvu takve vrste u Srbiji, ali i u regionu. Veći deo obuke odnosi se na sticanje tehnika i veština vođenja turističkih grupa. Svi polaznici će dobiti sertifikat Svetskog udruženja turističkih vodiča – WFTGA, ukoliko uspešno završe predviđenu obuku. Takođe, predviđeno je da ova obuka bude deo procesa licenciranja lokalnih turističkih vodiča Novog Sada. Poseban značaj obuke predstavlja činjenica da je obuka jedinstvena u svetu, te da su na taj način turistički vodiči koji poseduju licencu Ministarstva, prošli usavršavanje koje se primenjuje na različitim turističkim prostorima, što je put ka podizanju značaja jedne veoma važne profesije u sektoru turizma-naglasila je dr Ivana Ćuruvija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com