Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Održana svečana skupština Srpske akademije inovacionih nauka

Održana svečana skupština Srpske akademije inovacionih nauka

  • PDF

Srpska akademija inovacionih nauka, iskoristila je krizu kao podsticaj za stvaranje novih inovativnih proizvoda i tehnologija i tako dokazala da se znanjem može pobediti recesija.

Akademiju čini respektibilan tim više od 70 univerzitetskih profesora, naučnika i pronalazača. To je nezaobilazna snaga i elitni brend srpske inovacione scene. Rezultati koje su postigli su veliki. Imaju ugovore sa stranim institutima i univerzitetima. Ove godine pustili su u pogon dve fabrike na bazi svojih tehnologija. Izvoze znanje u svet. Održavaju seminare o obnovljivim izvorima energije. Pomažu pronalazačima multidisciplinarno u implementaciji pronalazaka.

 

Ovo je samo deo onoga što smo čuli na svečanoj skupštini Srpske akademije inovacionih nauka, održanoj u prepunoj sali Privredne komore Beograda. Izuzetna posećenost skupu je još jednom potvrdila snagu i magnetnu privlačnost ovih ljudi, oko kojih se okupljaju svi oni koji u njima vide nosioce baklji svetlosti u ovom mraku krize. Pored državnih sekretara čak su i izaslanik Patrijarha Irineja i Beogradskog biskupa prisustvovali Skupštini, pa je jasno da i Crkva u tom timu vidi nenametljivu, ali istinsku snagu. Bili su tu i predstavnici Zavoda za intelektualnu svojinu, koji su po prvi put osetili da su u Akademiji pronašli iskrena partnera i bili javno pohvaljeni za saradnju.
Na svečanoj Akademiji primljeno je pet novih članova, uglednih i poznatih naučnika ili stručnjaka u svojoj oblasti rada. Nakon što su njihovi mentori dali kraće usmeno obrazloženje o razlozima zbog kojih su zaslužili članstvo u Akademiji, za redovne članove svečano su imenovani Vuk Bojović, dr. sci Dragan Jevdić, advokat Miroslav-Minja Nikolić, dipl. ing. Slobodan Spasović i prof. dr Dragiša Vićentijević.

Na svečanoj skupštini je usvojen i plan rada za 2012. godinu, a zaslužnim pojedincima uručene su prigodne nagrade u vidu knjiga.

A da su naučnici i akademici od krvi i mesa, pokazali su na koktelu, kojji je uveseljavao akademik Milutin Popović Zahar sa svojim fantastičnim orkestrom i time dao pečat ovom radosnom danu.

 

Više slika sa svečane Skupštine Srpske akademije inkovacionih nauka, možete videti  o v d e.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com