Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Prezentacija SEECEL projekta na FIMEK-u

Prezentacija SEECEL projekta na FIMEK-u

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski mendžment u Novom Sadu 28.12.2011. godine  održana je  konferencija u sklopu Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća 2011. (European SME WEEK 2011.) na temu „Razvoj preduzetničkog Univerziteta“ - Prezentacija SEECEL pilot projekta na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski mendžment u Novom Sadu“ u Amfiteatru „Prof.dr Slavko Carić“ .

 

Fakultet za ekonomiju i inženjerski mendžment u Novom Sadu je jedna od dve pilotirane ustanove od strane SEECEL-a (Centra za preduzetničko učenje Jugoistočne Evrope) na ISCED 5/6 nivou. Pilot projekat SEECEL-a se sprovodi u 8 zemalja članica SEECEL-a, koji kao regionalna ustanova ima misiju da promoviše uključivanje preduzetničkog učenja i preduzetničke pismenosti u 8 zemalja Jugoistočne Evrope u predpristupnom procesu.

Cilj konferencije je bio da predstavi način implementacije SEECEL  pilot projekta na FIMEK-u i na studijskom programu Inženjerski menadžment u biotehnologiji.

Konferenciju su otvorili prof. dd Marijana Carić, predsednik Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu,  prof. dr Dragomir Đorđević, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu i Aleksandra Vučetić iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Moderator konferencije bio je doc. dr Dragan Ilić sa Fakuleta za ekonomiju i inženjerski mendžment u Novom Sadu.

U okviru konferencije održana su četiri panela. U okviru prvog panela predstavljen je koncept Preduzetničko učenje i preduzetnički univerzitet koji su predstavili mr Olivera Smieško, nacionalni ekspert i rukovodilac SEECEL pilot projekta na FIMEK –u i doc. dr Dragan Ilić, saradnik na projektu.

U okviru drugog panela pod radnim nazivom  „Predstavljanje SEECEL pilot projekta na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, smer Inženjerski menadžment u biotehnologiji“, doc. dr Maja Ćirić, prodekan za nastavu na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski mendžment u Novom Sadu, istakla je značaj ovog projekta za FIMEK, kao i način na koji će se implementirati preduzetničko učenje u svaki od predmeta na smeru Inženjerski mendžment u biotehnologiji, sa tendencijom uvođenja preduzetničkog učenja na sve smerove koji se realizuju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski mendžment u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com