Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Spensov humanitarni turnir u malom fudbalu

Spensov humanitarni turnir u malom fudbalu

  • PDF

U velikoj dvorani Sportskog i poslovnog centra Vojvodina u Novom Sadu, 10. i 11. januara odigran je Humanitarni turnir u malom fudbalu za uzrast dece rođene 2003. godine i mlađu, na kojem je sav prihod namenjen deci iz Dečjeg sela.

Turnir su zajednički organizovali SPC Vojvodina i sportski klub „NSL“, a odigran je u okviru serije turnira Spensova liga malih šampiona.

 

Za ovaj turnir vladalo je veliko interesovanje.  Nastupili su sledeći klubovi: „Vojvodina RMR“, „Junior“, „Novi Sad“, „Fruškogorac“, „Sportlend“, „Jedinstvo“, „Prof. Bolesnikov“, „Fruškogorski Partizan“, „Petar Puača“, „Slavija“, „Sidro“, „Indeks“, „Dejan Kuridža“ i „Siniša Mihajlović“.

Posle uzbudljivih i nadasve neizvesnih utakmica u kojima su mališani pokazali su svoju želju i znanje, do finala su stigle ekipe „Prof. Bolesnikov“ i „Novog Sada“, koji je u polufinalu bio „srećniji“ od favorizovane ekipe „Petar Puača“. Mladi fudbaleri iz ekipe „Prof. Bolesnikov“ su posle sigurne igre i pobede od 2:0, zasluženo osvojili prvo mesto. Treće mesto pripalo je ekipi „Petar Puača“, a četvrto ekipi „Siniša Mihajlović“, koja je jedina imala i jednu devojčicu u svojoj prvoj postavi, devetogodišnju Milicu Denda. Pobednik turnira, kao i drugoplasirana i trećeplasirana ekipa, dobili su pehare i medalje i zaslužene aplauze svojih drugara iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici, koji su ih pratili i bodrili sa tribina u polufinalnim i finalnom meču.

Radost je bila najveća kada su se, nakon dodele paketića od strane Deda Mraza, svi zajedno slikali za uspomenu. SPC Vojvodina je ove paketiće obezbedila u saradnji sa mnogobrojnim sponzorima, a sav novac od kotizacija za učešće ekipa na turniru, uplaćen je na žiro račin Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici.

SPC Vojvodina je postala fudbalski centar za male fudbalere u pravom smislu te reči, posebno nakon što je prošle godine prostor pored zatvorenog klizališta preuređen u tri fudbalska terena od veštačke trave, koja omogućavaju da se trenira pod svim vremenskim uslovima, sem zimi, kada se mališani sele u zatvorene dvorane. U želji da nastavi sa ovim aktivnostima na razvoju mladih fudbalera i sporta uopšte, SPC Vojvodina će u martu organizovati još jedan sličan huumanitarni turnir. Sredstva skupljena na ovom turniru, biće namenjena štićenicima Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku kraj Novom Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com