Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM BANJE Merkurovo tradicionalno slavlje

Merkurovo tradicionalno slavlje

  • PDF

Zaposleni u Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji su 13.01.2012. godine tradicionalno obeležili kraj poslovne 2011. godine. Svečanoj večeri su prisustvovali brojni prijatelji Merkura, uvaženi gosti iz Norveške, poslovni partneri, penzioneri  i zaposleni koji su dali i daju dobrinos uspešnom radu ove ustanove.

Nakon uvodnih reči, direktor SB Merkur, dr Dejan Stanojević, se obratio prisutnima, izrazivši  zadovoljstvo što su u kriznoj godini svi zaposleni održali pozitivnu energiju, atmosferu i uverenje da će tako biti i u 2012. godini. Iskoristio je priliku i da sve prisutne podseti na  reči Ljilje Rebronje, urednice časopisa Turistički svet, da „Ljubav  prema poslu pobeđuje sve prepreke“.

-Investicije u 2011. godini su bile manje u odnosu na predhodnu, ali se uradilo dosta toga. U 2011. godini otvorili smo Pelod centar, zatim Hiperbaričnu komoru, završili novi izvor Tople vode, uveli ISO standard i HACCP sistem, renovirali smeštajne kapacitete, recepciju, fizikalni blok, Aqua i Fitnes centar. Na kraju godine smo renovirali  Wellness centar „Fons Romanus“ i time uspešno zaokružili investicioni plan za 2011. godinu. Potvrda uspešne poslovne godine je 171.856 noćenja, što čini trećinu ukupno ostvarenih noćenja u Vrnjačkoj Banji- istakao je dr Dejan Stanojević.
Svi uspesi SB Merkur ne bi  bili mogući bez dobrog kadrovskog potencijala. Stoga je menadžment ove ustanove i predhodne godine poklanjao veliku pažnju edukaciji i usavršavanju kadrova. Svi zaposleni pohađali su neke od kurseva stranih jezika, ruskog i engleskog.

Ovo porenovogodišnje veče je bila prava prilika za dodelu priznanja najboljim polaznicima kurseva stranih jezika. Najbolji polaznik kursa ruskog jezika je bio dr Goran Bubanja, koji je dobio priznanje i novčanu nagradu. Najbolji polaznik kursa engleskog jezika je bila sestra Vesna Dukić, kojoj je takođe uručeno priznanje i novčana nagrada.

Specijalnu zahvalnicu za izuzetno kvalitetan, sveobuhvatan doprinos i nesebičnu pomoć u radu  SB Merkur, kada su u pitanju gosti iz Rusije, Merkur je dodelio gospodinu Svetozaru Ikonovu.

Potom je usledila dodela nagrada najboljim radnicima u predhodnoj godini. Iz medicinskog sektora, po mišljenju direktora i menadžmenta tima Merkura, najbolji radnik je bila dr Olga Janković. Ona je kao nagradu dobila vaučer za sedmodnevni boravan za dve osobe na Kopaoniku. Iz nemedicinskog sektora za najboljeg radnika je proglašena Rosa Vlajković, šef perionice, koja je kao nagradu dobila vaučer za sedmodnevni boravak na Zlatiboru za dve osobe.

Dr Dejan Stanojević je još jednom potvrdio da je čovek koji ima viziju i koji zna da gleda u daljina, pa je za 2012. godinu najavio da će Merkur raditi na tome  da postane Regionalni i Evropski centar za lečenje dijabetesa i da unapređuje filozofiju i duh savremenog zdravstvenog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com