Fri05242024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM BANJE Merkur pomerio granice srpskog banjskog turizma

Merkur pomerio granice srpskog banjskog turizma

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Dostići poziciju lidera je teško, zadržati je još teže.  Jedna od retkih zdravstvenih ustanova u Srbiji koja se može pohvaliti da već godinama briše granice između lečenja i uživanja i da je opravdala epitet lidera i šamopiona u ovoj kategoriji turizma je Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje.

 

Bilansi uspeha Merkura su brojni. Tako je tokom 2011. godine ostvareno 171.856  noćenja što čini trećinu ukupno ostvarenih noćenja u Vrnjačkoj Banji. Otvoren je Peloid centar „Limus Romanus“, koji gostima omogućava korišćenje najnovijih dostignuća u oblasti terapije, relaksacije i wellness tretmana lekovitim mineralnim blatom. Otvorena je Hiperbarična komora kojom je „Merkur“ usavršio svoj program za osobe obolele od dijabetesa i potvrdio da je Ustanova br.1 za lečenje ove bolesti u Srbiji. Završen je novi izvor „Tople vode“ što predstavlja kapitalnu investiciju Merkura i uložena značajna finansijska sredstva u najsavremeniju medicinsku opremu.

Za goste je od velike važnosti što je uveden ISO standard i HACCP sistem jer to predstavlja garant kvaliteta i međunarodno priznat dokaz kvaliteta. Za njihov potpuni komfor i udobnost, u toku 2011.godine renovirani su smeštajni kapaciteti objekta „Merkur-novi“, recepcija, kompletan fizikalni blok, Aqua i Fitness centar. Renoviran je i Wellness centar. Pored enterijera, zamenjene su pločice u bazenu, svi podovi kao i kompletna stolarija, a po prvi put u Srbiji su postavljeni gumeni podovi namenjeni za prostor oko bazena. Ponuda Wellness centra je obogaćena novim uslugama kneipp klupa. Usluge Wellness centra dopunjene su kavitacijom i radio frekvencom, a u redovne terapije uvedeni su novi programi “KaviFit” i “KaviLift”. Takođe, osmišljeni su novi programi zdravlja  “Za Vaš lakši korak” i “Lady llife” i wellness programi  “Kraljevski vikend”, “Relax vikend” i “Romantični vikend”. Unapređen je i program edukacije za osobe obolele od dijabetesa projektom “Hrana kao lek u dijabetesu”. Za najvernije goste uveden je tzv. Pasoš Loyalty Club-a Merkurekskluzivni proizvod koji   vlasnicima obezbeđuje status i značaj koji zaslužuju

Medicinsko i nemedicinsko osoblje Specijalne bolnice „Merkur“ učestvovalo je na brojnim seminarima i kongresima  na kojima je ostvarilo zapažene rezultate i steklo nova znanja

Bolnica je promovisana ne samo u Srbiji na različitim manifestacijama, već i van granica naše zemlje u Parizu, Moskvi...

Ovakva strategija je doprinela da se iz godine u godinu uspešni poslovni rezultati vrednuju kroz brojne nagrade i priznanja za kvalitet i kreativnost. Na samom početku 2011.godine Specijalnoj bolnici „Merkur“ je dodeljeno priznanje „Kompanija koja je obeležila deceniju“ i „Zlatnik Cara Dušana“. Na Novosadskom sajmu turizma „Merkur“ je nagrađen Zlatnim peharom za „Usvojene standarde i inovacije u zdravstvenom i wellness turizmu“. “Wellness award 2011” za inovativnost i kreativnost dodeljen je Peloid centaru „Limus Romanus“. I ovo je samo deo kolekcije priznanja u 2011.godini koja potvrđuju vredan rad zaposlenih i menadžment tima „Merkur“-a na čelu sa direktorom, mr dr Dejanom Stanojevićem.   Čarobna formula uspeha je zadovoljan gost. To je i ostvareno, pomeranjem granice srpskog banjskog turizma. Tu se, prema rečima zaposlenih, Specijalna bolnica Merkur neće zaistaviti. Njihova parola je - idemo dalje….

A to dalje, znači da je Specijalna bolnica „Merkur“ ne samo promenila svoju filozofiju poslovanja i usmerila je na novije, atraktivnije sadržaje i programe u skladu sa svremenim trendovima evropskih banja, već i da ima osećaj za trenutak u kome se nalazimo.

Tako je menadžment ove firme, prateći savremene trendove, osmislio specijalne popuste za sve svoje sadašnje i potencijalne goste. Akcija popusta traje do kraja marta 2012. godine, a popustima su obuhvaćeni svi programi zdravlja na koje gosti mogu da ostvare 20% popusta.

To se odnosi na programe: “Lečenje kao odmor“, „Gastro paket“, „Živeti sa dijabetesom“, „Brza dijagnostika“, „Linea life“ – program za mršavljenje, „Menadžerski preventivni program“, „Za Vaše najbolje godine“ – program prevencije i lečenja osteoporoze, „Za Vaš lakši korak“, „Lady life“ – ginekološki programi „Za pokret bez bola“, „Osmeh na dar“

Isti popust važi i za sve wellness programe: „Wellness vikend“, „Medeni mesec“, „Relax vikend“, „Kraljevski vikend“ i „Romantični     vikend za dvoje“ ili popust u paru ( jedna osoba plaća punu cenu a druga 50% cene ). Romantični vikend za dvoje umesto 17.200  sada košta  12.950 dinara.

Svi KaviFit i KaviLift (bez smeštaja ) program podrazumevaju popust   od 10% do 20%. Oni koji žele da oblikujete svoje telo liposukcijom bez hiruškog noža ili da se podmlade liftingom bez hirurgije, mogu to da sotave po ceni već od 7.080 dinara.

Ponuda Wellness centra “Fons romanus” je takođe obuhvaćena specijalnim popustima i to:

- 20% popust na osnovni paket ( bazen sa termomineralnom vodom, hidro masažerima, finska sauna, tursko kupatilo, rusko bure, tepidarijum i kneipp klupe ) i 10% popust na sve vrste masaža i tretmana i ulaz GRATIS ( masaža, bazen sa termomineralnom vodom, hidro masažerima, finska sauna, tursko kupatilo, rusko bure, tepidarijum i kneipp klupe ). Za tretmane kozmetikom “Mary Chor” obezbeđen je popust od 30% , uz gratis ulaz ( SPA AROMATIQUE GOMMAGE PRECIEUX + MODELAGE  RELAXATION + bazen sa termomineralnom vodom, hidro masažerima, finska sauna, tursko kupatilo, rusko bure, tepidarijum i kneipp klupe ).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com