Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Savetovanje Rizik i bezbednosni inženjering na Kopaoniku u pravo vreme

Savetovanje Rizik i bezbednosni inženjering na Kopaoniku u pravo vreme

  • PDF

Za mnoge su ove snežne padavine predstavljale permanentnu muku ovih proteklih desetak dana. Međutim, ovo vreme kao da je poručeno da bude prateći sadržaj Savetovanja “Rizik i bezbednosni inženjering”, koje je organizovala Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Novog Sada u hotelu Putnik na Kopaoniku

 

Već tradicionalno, sedmu godinu za redom, u prvoj nedelji februara svake godine, Savetovanje RIZIK I BEZBEDNOSNI INŽENJERING se održava na Kopaoniku, a ove godine od 28.01. do 04.02. Istovremeno sa njim teče i obuka studenata Civilne zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, iz obuke skijanja i snalaženja u zimskim uslovima.

Ovim savetovanjem škola je značajno doprinela razvoju sistema zaštite dižući mu nivo do danas međunarodnog i naučnog savetovanja.

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Novog Sada je u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu značajan činilac tog sistema u Srbiji.

Osim poslova i inženjering usluga iz ove oblasti, škola se dokazala i kao dobar organizator savetovanja na ovu temu.

Prijavljeni veliki broj radova (75 radova), od kojih su 14 iz inostranstva sa raznih fakulteta, najbolje govori o značaju i interesovanju sa ovaj stručno-praktični skup. Stručnu notu savetovanju dalo je i 30-ak radova iz prakse. Ne treba izostaviti i 30-ak radova čiji su autori novosadski profesori. Na savetovanju je prisustvovala j grupa ljudi iz Pokrajinskih i Republičkih organa vlasti.

Takođe je važno spomenuti da su među gostima ovogodišnjeg savetovanja gosti bili i troje studenata iz Rusije sa Sanktpeterburškog Univerziteta. Oni su sa našim studentima učestvovali u obuci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com