Wed08052020

Poslednja izmena:08:56:14 AM

Back HRANA I PIĆE HRANA Prvi internacionalni sajam hrane i pića Fudreks

Prvi internacionalni sajam hrane i pića Fudreks

  • PDF

Prvi internacionalni sajam hrane i pića „FOODREX”, (Food & Drink Expo) koji je okupio više od 120 profesionalnih inostranih kupaca iz 15 zemalja i preko 70 srpskih kompanija sa oko 100 domaćih prehrambenih brendova, otvorio je 9. februara 2012. godine Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović .

Tom prilikom ministar Petrović je rekao:

-Srbija može da ostvari dobru saradnju u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije sa afričkim i zemljama Bliskog istoka sa kojima ima veliko istorijsko prijateljstvo. Ovaj sajam je prilika da Srbija profesionalnim kupcima sveta pokaže kako ima dobru hranu i piće. Veliki broj farmera u Srbiji teško radi i proizvodi dobre sirovine, a sposobni i preduzimljivi ljudi ih prerađuju u vrhunske prehrambene proizvode - naglasio je ministar Petrović i dodao da Srbija trenutno većinu svog agrarnog izvoza plasira u zemlje EU i da je neophodno osvajati i nova tržišta.

Posebna pažnja sajamskog predstavljanja posvećena je tržištima na kojima srpski proizvođači nisu značajno zastupljeni a to se pre svega odnosi na tržišta Afrike i Bliskog istoka ali i na tržište Evropske unije.

Sajam će tokom tri dana njegovog trajanja posetiti gosti iz Alžira, Tunisa, Egipta, Sudana, Nigerije, Demokratske Republike Konga, Angole, Libana, Iraka, Kuvajta, Irana, Turske, Grčke, Bugarske, Italije, Španije, Francuske, Austrije, Češke Republike i Nemačke.

Internacionalni sajam hrane i pića „FOODREX” organizovan je uz institucionalnu podršku Ministarstva poljoprivrede i trgovine i Ministarstva spoljnih poslova i trajaće do 12. februara 2012. godine.

Tekst: Zorica Kovčić

Fotografije: Mileta Mirčetić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar