Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Snežni park upotpunio ponudu Kopaonika

Snežni park upotpunio ponudu Kopaonika

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 15
  • Sledeća

Posle izgradnje 25 žičara i ski liftova, 55 kilometara uređenih staza za skijanje i nordijsko trčanje, klizališta, sankališta, od četvrtka 2. februara 2012. godine, ski centar Kopaonik, na veliko zadovoljstvo ljubitelja ekstremnih sportova, bogatiji je za novi Snowboard park, prvi ovakve vrste u Srbiji i najveći u regionu.

 

Ovaj jedinstveni snežni park Skijališta Srbije izgradila su po ugledu na svetske ski centre, a otvorio ga je poznati snowboarder iz Velike Britanije, Scot Pennman, kao i profesionalni snowboarderi iz Slovenije i Srbije.
Snowbord park nalazi se na na lokaciji između instalacija Malo jezero i Krst. Dužina snowboard parka je 450 metara. Opremljen je najsavremenijim elementima, kao i signalizacijom i opremom za bezbednost, a na raspolaganju je kako početnicima, tako i naprednim vozačima board-a.
U Skijalištima Srbije kažu da je ideja o ovakvom parku postojala dugo, ali da su se tek sada stekli uslovi za realizaciju.
-Snoubord park ima najsavremeniju opremu, a gradile su ga domaće firme uz projektovanje firme iz Slovenije. Park je otvoren za sve koji misle da znaju dovoljno dobro da voze ski bord, ali moći će da ga koriste i skijaši. Svako će morati da potpiše dokument da borduje na sopstvenu odgovornost. Park se nalazi između staza Malo jezero i Krst, siguran je za korišćenje i redovno se održava. Ima tri nivoa, za početnike, srednji i teži. Za sada nema noćnih vožnji, jer staza nije osvetljena, ali sledeće godine će se to verovatno promeniti.
Na Kopaoniku je, paralelno sa otvaranjem parka, kojem su prisustvovali i mediji, predstavljena i snowbord igrica SSX vodeće svetske gejming komapnije EA sports, čiji je promoter Skot Penman izjavio da ima dvostruko zadovoljstvo što je u Srbiji, koja po njegovom mišljenju ima sada sjajne uslove za razvoj ovog sporta, ali i za zabavu..
O važnosti snežnog parka za Kopaonik, govorio je i Nikola Avram, direktor MK Mountain resorta, najvećeg hotelskog lanca na ovoj planini:
-Ovaj park će mnogo značiti za Kopaonik, a njegova izgradnja je dokaz da je ova planina postala ozbiljan zimski centar u regionu i Evropi. Time se naša planina svrstala među najbolje ski centre, ne samo u ovom regionu, već i u Evropi, Poseta je ove godine povežana za 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Očekujemo još veću posetu, mada već sada na Kopaoniku nema slobodnih soba do 9. marta. Najviše ima domaćih turista, ali sve je više i onih iz Crne Gore, Republike Srpske, Rusije i Rumunije.
U nizu brojnih događanja na najposećenijem skijaškom centru u Srbiji, izdvajamo prošlonedeljni dolazak rukovodstva švedske kompanije "Skistar" na čelu sa vlasnikom kompanije Erikom Paulssonom, jedne od vodećih svetskih kompanija u ovoj oblasti koja je, po broju prodatih ski passova, na drugom mestu u Evropi. Predstavnici Skistara su, sa rukovodstvom Skijališta Srbije, detaljno obišli ski centar Kopaonik i oduševljeni su viđenim. Nakon obilaska centra, prezentovane su im mogućnosti investicionih ulaganja, kako u Kopaonik, tako i u druga dva naša ski centra.
U međuvremenu, Skijališta Srbije donela su odluku o popustu u visini od 50 % na cene trodnevnih i četvorodnevnih ski karata. Za sve skijaše i bordere, od 20. februara, u svim ski centrima Skijališta Srbije, počinje da se primenjuje ovaj značajni popust na četvorodnevne i trodnevne ski karte kupljene ponedeljkom, odnosno trodnevne ski karte kupljene utorkom.
JP Skijališta Srbije i ovim popustom želi da doprinese popularizaciji zimskih sportova i omogući da skijanje svima bude još dostupnije, pogotovo radnim danima kada su gužve na stazama manje. Do sada je Kopaonik bio jedan od najlepših ski centara, a sada će, sa sigurnošću, poneti i epitet najpristupačnijeg skijaškog centra u regionu, ali i šire.
Povoljne cene smeštaja, ski pasa, dovoljno snega, novi snoubord park i predstojeći “Big snow” festival, već prozvan zimskim Exitom, koji je pomeren za 4 dana ranije i održaće se u periodu od ponedeljka 19. marta do nedelje 25. marta 2012. godine, privlači svakodnevno veliki broj naših i stranih turista. Program će posebno biti zanimljiv u pomenutom periodu, jer će uz nastup vrhunskih muzičara i DJ-jeva, biti organizovan i atraktivan sportski program uz učešće vodećih svetskih i domaćih snowbordera.
Kopaonik, konačno, posle više godina, doživljava pravi procvat. I sve više postaje planina za neskijaše, jer nudi pregršt raznoraznih zanimljivih sadržaja i događanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com