Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO The English Book na Salonu knjiga u Novom Sadu

The English Book na Salonu knjiga u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Shodno tradiciji, The English Book je i ove godine izlagao u Novom Sadu na Sajmu knjiga zbog toga što ova kuća sa sedištem u Beogradu, poštuje novosadsku i vojvođansku publiku i zna da su knjige na engleskom jeziku, koje nudi, a to su izdanja Oxford Univesity press-a i Macmillan Education-a, dragocene praktično za sve uzraste.

The English Book je istovremeno najveći uvoznik na Balkanu i najveći distibuter izdanja pomenutih kompanija na ovim pristorima, uključujući i Republiku Srpsku i Crnu Goru.

 

Sajam knjiga u Novom Sadu bio je prilika da The English Book predstavi svoju široku lepezu izdanja i da publika može da vidi kompletan asortiman ove kuće, od više vrsta rečnika, koji su najvažniji za učenje jezika, do najnovijih naslova svetskih pisaca na engleskom jeziku. Po prvi put posetioci sajma su mogli da vide Oxfordov rečnik englesko-srpskog jezika, koji se pojavio zahvaljujući incijativi direktorke Lise Brown. Gospođa Brown je još pre pet godina inicirala štampanje ovog izdanja, izuzetno značajnog za našu kulturnu javnost, jer smo sa ovim rečnikom stali rame uz rame sa narodima čiji se jezik ravnopravno tretira sa engleskim jezikom.

The English Book je veći deo izlagačkog prostora posvetio dečjoj literaturi. Znajući potrebe dece u Srbiji, ali i na Balkanu, izabrana su najlepša i najzanimljivij štiva i publikacije za dečji uzrast. U ponudi su bile knjige za decu koje se samo igraju, kao i knjige edukatvnog značaja, uz pomoć kojih se mnogo lakše i primerenije može učiti engleski jezik. Nepisano je pravilo da deca najbrže uče dok su još u zabavištu ili u osnovnoj školi, a to se najlakše postiže kroz različite igre, slikovnice ili primerena zanimljiva štiva.

The English Book tradicionalno nastupa na Salonu knjiga u Novom Sadu, kao i na svakom sajmu i izložbi gde se prezentuju knjige i udžbenici za škole, fakultete i širu čitalačku publiku. Ono što je bila novost na ovogodišnjem Salonu knjiga, i istovremeno vrlo važno saznanje, je da The English Book pokreće sopstvenu izdavačku kuću, koja će štampati udžbeničku literaturu. Poštujući trend u svetu da je engleski jezik jedan od trenutno najvećih biznisa, The English Book će razvijanjem sopstvene izdavačke delatnosti na ovaj način još bolje pratiti najsavremenije metode u učenju stranog jezika, koristeći iskustva najmodernijih edukativnih škola u Engleskoj izdavačkoj literaturi. Davna prošlost je da se jezik uči samo u školi i da se zna pasivno. Zahvaljujući udžbenicima i pomagalima koje nudi The Englih Book, engleski jezik se može naučiti aktivno kroz dijalog, priču i knjige koje su tako prilagođene se vrlo brzo može i progovoriti ovaj vodeći i najzastupljeniji svetski jezik. Već sa učenjem od 500 do par hiljada najvažnijih reči za komunikaciju, čovek koji nikada ranije nije govorio engleski jezik, ili, bolje rečeno, svako ko ima volju, od 3 do 73 godine, može da savlada ovaj strani, a u svetu odomaćeni jezik.
The English Book je i nastupom na novosadskom Salonu knjiga, pokazao da pokriva sve korisničke grupe sa knjigama, počev od najmlađeg uzrasta, učenika, studenata, do profesora na fakultetima. Kod English Book-a se mogu naći izdanja koja se ni kod jednog dugog distibutera ne mogu naći, a to su knjige za profesore engleskog jezika i svih drugih disciplina na novou visokog obrazovanja zastupljenog na Balkanu.
Lisa Brown je izjavila da je vrlo zadovoljna posećenošću i efektima ovogodišnjeg Salona knjiga u Novom Sadu, kao i svim sajmovima održanim do sada na kojima je nastupio The English Book, jer su ovakve smotre najbolje mesto za ostvarivanje kontakata između knjige i čitalačke publike. Na sajmu u Novom Sadu nastupile su brojne škole i fakulteti, kojima ova firma može da ponudi najsavremenija i najpotrebnija izdanja na engleskom jeziku, pošto je već pripremila za prodaju ponudu odobrenih udžbenika za osnovne i srednje škole za školsku 2012/2013. godinu.
Lisa Brown je napomenula da će za Novosađane i sve one koji dođu u prodavnicu The English Booka u Njegoševoj ulici broj 14, za nastupajući 8. i 22. mart, Dan žena i Mladence, kao i za prigodne prolećne svečanosti, prirediti prodajnu izložbu najpoznatijih proizvođača porcelana i keramike iz Engleske. Poput izuzetno uspešne novogodišnje izložbe i ovoga puta će biti zanimljivih i unikatnih artikala koji će pomoći i mladim studentima, i damama i gospodi, da usreće svojim drage i voljene sa lepim poklonom. U ponudi će biti proizvodi renomiranih kuća engleskog porcelana The Wedgwood, odnosno, The Royal Doulton. Najrenominarije engleske kuće koje proizvode porcelan još od sredine XVIII veka su Wedgwood, koji je kupio Royal Doulton, takođe renomiranu staru kuću porcelana, Aynslay, Spode, Royal Albert, Portmeirion… Svaka od tih kuća ima svoj karakterističan znak i jedinstven dizajn po kome je prepoznatljiva. Za Engleze, kao i za svakog obožavaoca ove vrste umetnosti, prefinjenost i suptilost dizajna stvari od porcelana je vrlo važna, jer daje svakom obroku (ili kao poklon), dodatnu draž. Englezi su poznati po tom ritualnom čaju koji se služi između 4 i 5 časova posle podne, čije je pijenje postala prava institucija. The English Book će u pomenutom periodu imati nekoliko prezentacija tog vrlo ukusnog High Tea, sa namerom da okupi Novosađane i pruži im prijatan užitak, priliku za razmenu mišljenja, ali i druženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com