Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Klaster Istar 21 u Berlinu predstavilo recept za suživot u Vojvodini

Klaster Istar 21 u Berlinu predstavilo recept za suživot u Vojvodini

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Na najvećem sajmu turizma na svetu ITB u Berlinu, održanom od 7. do 11. marta 2012. godine, predstavljena je turistička ponuda Srbije. Pored TOS-a, na zajedničkom izložbenom prostoru, svoju ponudu predstavili si i Turistička organizacija Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za privredu AP Vojvodine, Turistička organizacija Beograda, i turističke organizacije Čačka, Novog Sada, Vršca, Subotice, Bačke Palanke i Sombora, Dunavski centar za kompetenciju, kao i turističke kompanije i agencije, Oscar Tours, Kon Tiki, Globe Metropoliten Tours, Belgrade Art Hotel, Hotel Junior, Magelan Corporation, Klaster Istar 21, Dunavski rafting i Bon Voyage.
Na međunarodnom sajmu u Berlinu, Srbija je predstavlja celokupnu turističku ponudu, sa posebnim naglaskom na gastronomiji. Promocija gastronomske ponude naše zemlje je glavna tema u okviru marketinške kampanje TOS-a u 2012. godini. U vezi sa tim, na štandu turizma Srbije organizovana je degustacija hrane, kao stalna animacija gostiju i posetilaca, uz prikazivanje promo filma „Soulfood Serbia“, i proiređen koktel sa specijalitetima iz naše zemlje. Festivali, priroda, Dunav, aktivan odmor, seoski turizam, boravak u kampovima, putevi vina, putevi rimskih imperatora u Srbiji, kratki odmori u gradovima, kao i programi za mlade, takođe su bili prezentzovani brojnim zaimnteresovanim posetiocima.
Pored prezentacije gastronomske ponude, posebnu pažnju je izazvalo i predstavljanje Vojvodjanskog projekta Bogatstvo različitosti, koji promoviše turističku ponudu Vojvodine sa akcentom na predstavljanje sela u kojima žive ljudi različitih nacionalnih zajednica.
Na sajmu su bili predstavnici nekoliko sela: Tavankut, Selenča, Belo Blato, Golubinci i Turija. Dobošar iz Turije je najavio prezentaciju na štandu Turističke organizacije Srbije,
a orkestar "Ladan špricer" je svojom svirkom predstavio vojvodjanski štimung na štandu Srbije. Posetioci su imali prilike da probaju kiflice, štrudle sa makom, kulen, različite pite, domaće šunke i turijske kobasice.
Dunavski turistički klaster Istar 21 koji sprovodi ovaj projekat predstavio je i poseban recept za multikulturalnost: prstohvat slovenskog temperamenta, kriške mađarske izdržljivosti, punu čašu slovačke strpljivosti i nemačke discipline, prstohvat tolerancije, spremnosti i urednosti i sve to pomešano sa udruženim rukama 25 različitih nacija duž reke Dunav. Uz sve ovo može se poslužiti jedinstveno fruškogorsko ili vojvođansko vino i uživati u zvucima tamburice dok gledate zalazak sunca u živopisnom pejzažu Evropskog Amazona sa jedne i Evropske Sahare sa druge strane.
Ovo je, inače, Klaster Istar 21 predstavio kao provereni recept za miran suživot i istinski osmeh star preko 300 godina.
Ukusno jelo zvano Vojvodina – Evropa u malom!
Sajam u Berlinu je obeležilo jedno od lepših predstavljanja turističke ponude Srbije na nekom međunarodnom sajmu, a svakako, do sada najlepše predstavljanje turističke ponude Vojvodine. 
Turistička agencija Magelan iz Novog sada, lider Klastera Istar 21, je na sajmu u Berlinu već ugovorila nekoliko grupa turista koji će već ove godine posetiti neka od 14 izabranih sela u projektu Bogatstvo različitosti. Takođe, na štandu TOS-a, održani su brojni pojedinačni sastanci sa predstavnicima organizatora putovanja, koji će tek u narednom period doneti konkretne rezultate..
Tokom sajma TOS je organizovao konferenciju za medije, a uz prezentaciju gastronomske ponude i degustaciju vina iz Srbije za novinare i poslovne partnere.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com