Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Mitas investira €3.5 miliona u proširenje fabrike u Rumi

Mitas investira €3.5 miliona u proširenje fabrike u Rumi

  • PDF

Češki proizvođač off-road pneumatika Mitas najavio je €3.5 miliona vredno proširenje svoje fabrike u Rumi. Fabrika je strateški pozicionirana da snabdeva tržište Ruske Federacije obzirom da Rusija i Srbija uživaju specijalni trgovinski sporazum. Rumska fabrika izgrađena 1981. godine, proizvodi poljoprivredne gume, a Mitas je izvršio njenu akviziciju 2008.

-Rumska fabrika koristi prednost Dogovora o slobodnoj trgovini između Rusije i Srbije - kaže Jaroslav Čechura, generalni direktor Mitasa. - Mitas proširuje proizvodne kapacitete za radijalne traktorske i kombajnske gume. Ruma je u ovom trenutku sposobna da proizvede, na primer, velike radijalne gume koje ruski farmeri često koriste.

-Srbija leti visoko - dodaje Čechura. - Strateška pozicija Srbije, obučena radna snaga, efikasni proizvodni troškovi i status države-kandidata za EU čine odličnu odskočnu dasku za sve vodeće EU kompanije.

Rumska fabrika je nedavno dobila ISO 9001 certifikat od SGS-a (www.sgs.com), i potpuno je integrisana u CGS Holding, koji je vlasnik Mitasa. U 2012. uvešće se sistem upravljanja životnom sredinom ISO 14001.
-Fabrika je promenila kontrolu finansijskih tokova i nabavke, poboljšala proizvodnju, primenila sistem upravljanja kvalitetom, otpočela remontovanje najvitalnijih mašina, primenila SAP i uvela sistem ocenjivanja dostignutih ciljeva – naglasio je Ivo Somr, direktor fabrike.
MITAS a. s. je jedan od vodećih proizvođača poljoprivrednih guma u Evropi. Mitas proizvodi i prodaje gume pod nazivom tri robne marke: sopstvenih Mitas i Cultor, i Continental licencno. Dodatno Mitas proizvodi i distribuira širok opseg industrijskih i moto guma pod robnom markom Mitas. Mitas je član holdinga ČGS a.s., poseduje tri proizvodna pogona u Češkoj i jedan u Srbiji, i servisira globalnu prodajnu i distributivnu mrežu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com