Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Spektakularni program Cvetne pijace u Bečeju

Spektakularni program Cvetne pijace u Bečeju

  • PDF

Ove godine, peta po redu Cvetna pijaca, manifestacija koja je svakako jedan od vesnika proleća u Bečeju, traje dva dana, 30. i 31. marta. – S obzirom na to da slavimo mali jubilej, ali i na zahtev učesnika, odlučili smo da manifestaciju proširimo na dva dana, kaže Miomira Mašić Ostojić, iz Udruženja građana „Biber”, organizatora Pijace. Kako ona navodi, prošle godine je bilo 120 učesnika, odnosno izlagača, a ove godine je zainteresovanost još veća. Iako manifestacija startuje tek sledećeg vikenda, do sada je prijavljeno je 150 izlagača iz cele zemlje.
Ove godine, Pijaca će biti još sadržajnija i atraktivnija, kako za posetioce, tako i za izlagače. Zvanično otvaranje manifestacije zakazano je za petak, 30. marta u 10 sati.

Od 14 do 17 sati na programu su dve radionice, a za njih je zadužen Eko klub Bečej.
Naime, radi se o Origami radionici i o radionici Malim baštovanima.

Mališani koji budu učestvali, dobiće sadnicu na kojoj će vežbati veštine baštovanstva, a istu će moći da ponesu kući, kao uspomenu.

Za subotu je zakazana promocija, odnosno performans Ronilačko alpinističkog kluba „Posejdon”.

Članovi kluba prikazaće nešto što ranije nije bilo viđeno u Bečeju. Naime, budući da se članovi kluba bave i alpinizmom, Ernest Klozi, najavio je da će se oni spuštati sa vrha Robne kuće.

–Na programu će biti spuštanje naglavačke, trčanje niz fasadu, a osim standardnih tehnika, biće i prevrtanja unapred, unazad. Probaćemo da uradimo i „slobodan pad”, i to sa naglim zaustavljanjem na nekih tri, četiri metara od betona, što ovih dana intenzivno vežbamo, obećao je predsednik Posejdona.

Radionice Origami i Mladi baštovani, takođe su u subotu na programu, u popodnevnim časovima.

–Na programu će se naći i nešto za šta slobodno mogu da kažem da je produžena ruka Etnosa, a to je dečji etno festival „Bisernica”.

U tom delu programa nastupaju mališani iz vrtića „Labud Pejović”, tamburaški ansambl Muzičke škole „Petar Konjović”. Nastupiće i učenici OŠ „Šamu Mihalj” i OŠ „Sever Đurkić”, kao i dva kulturno umetnička društva, MKD „Petefi Šandor” i KUD „Lole” iz Bačkog Petrovog Sela.

U okviru ove manifestacije, sakupljaće se i dobrovoljni prilozi za operaciju Bojana Bige.

Za akcija pošumljavanja Goranskog parka, koja je nedavno pokrenuta, do sada je potvrđeno da će biti donirano 40 sadnica ruža,100 sadnica parkovskih ruža, 100 sadnica četinara i još mnogo drugih.

Pojedini vlasnici rasadnika, koji će učestvovati na Pijaci, obećali su i, kako Mašić Ostojić navodi,
da će sve ono što ne budu prodali, pokloniti bečejskom Goranskom parku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com