Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Vinarija Adžić iz Temerina šampion VII Vinofesta

Vinarija Adžić iz Temerina šampion VII Vinofesta

  • PDF

by Turistička Organizacija Vršac
Sedmi po redu sajam vina Vinofest, održan minulog vikenda u hotelu Srbija, u organizaciji Turističke organizacije Vršac, privukao je brojne posetioce koji su mogli da degustiraju preko 150 vrsta vina od oko 50 vinarija koje su učestvovale na manifestaciji.

Komisija za ocenjivanje vina sastavljena od devet članova, stručnjaka enologa iz Srbije, Mađarske i Italije za pobednika sajma proglasila je Vinariju Adžić iz Temerina, a za najbolje vršačko vino Sovinjon Vinarije Marinković. Dodeljeno je osam Velikih zlatih medalja i petnaest Zlatnih medalja. Osvojene nagrade na ovoj manifestaciji preporuka su za plasman vina na tržištu, a šampionsko vino Vinarije Adžić će biti ovogodišnje present vino opštine Vršac.
Na Vinofestu je u viteza vina promovisan i ambasador Kanade u Srbiji Roman Vaščuk za počasnog člana Vinskog reda Sv. Trifun. Prvi kontakt sa vršačkim vinogorjem, ambasador je ostvario preko doktora iz Vršca sa kojim ambasada sarađuje i prošle godine posetio je manifestaciju Dani berbe grožđa.
Vinofest, koji je do pre nekoliko godina okupljao samo lokalne proizvođače vina, prerastao je u manifestaciju koja privlači sve veći broj vinara iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Slovenije, a ove izlagača iz Ukrajine.
Manifestaciju je posetio veliki broj posetilaca, ljubitelja vina i vinskih manifestacija, Vrščana,
a bilo je i gostiju iz drugih mesta.
Pored Vinofesta, ovog vikenda u Vršcu na Svetosavskom trgu je odžan i Prolećni sajam cveća. Posetioci su po veoma popularnim cenama mogli da nabave sadnice cveća, ukrasnih biljaka i voća. Bilo je 20 izlagača koji su veoma zadovoljni prodajom.
Turistička organizacija Vršca se I putem medija zahvaljuje svim prijateljima Vinofesta, izlagačima koji su se odazvali u ovolikom broju, vitezovama vina, predavačima - trenerima u vinskom turizmu g-dji Dragani Arsenijević, g-dinu Rašku Vlastelici i g-dinu Milošu Kalapišu, kolegama iz drugih turističkih organizacija, posetiocima i svima ostalima koji su pomogli da se ova manifestacija razvija i dostigne visok nivo.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com