Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Austrijske kompanije nude saradnju našim poljoprivrednicima

Austrijske kompanije nude saradnju našim poljoprivrednicima

  • PDF

Predstavljamo kompanije koje će se ispred Austrije, zemlje partnera 79. Međunarodnog poljoprivrednog sajma organizovano pojaviti na Novosadskom sajmu od 12-18. maja ove godine i najavljujemo njihovo interesovanje za saradnju u pojedinim granama privrede. AAC - Austrian Agricultural Cluster, Büro iz Beča traži poslovne partnere za saradnju u oblasti kooperacije i razvoja projekata u sektoru agrara i prehrambene industrije, uključujući i obnovljivu energiju, konsalting i razvoj projekata iz IPARD-programa Evropske Unije. Oni žele da uspostave kontakte sa poljoprivrednim komorama, regionalnim udruženjima i zadrugama iz oblasti agrara radi organizacije stručnih manifestacija i simpozijuma. Austrijski agrarni klaster (AAC) u te svrhe nudi know-how i konsalting za razvoj integrisanih koncepata za modernizaciju i otvaranje novih poljoprivrednih preduzeća.
Agrar Produktion und Consulting Ges.m.b.H. iz Gleisdorfa traži kupca bez posrednika u oblasti prirodnih dodataka stočnoj hrani. Prvenstveno žele kontakt sa firmama koje proizvode koke nosilje i roditeljska jata, a sami mešaju hranu za njih. Ciljnu grupu predstavljaju, takođe, i proizvođači priplodnih i tovnih svinja. Zainteresovani su i za kontakt sa distributerima.
Alpenrind GmbH iz Salzburga, kao jedan od vodećih isporučilaca mesa u Austriji, ponudiće svojim kupcima juneće i teleće meso najboljeg kvaliteta. Alpenrind stoji na raspolaganju kako za profesionalnu tako i za individualnu podršku, a iskusan tim izvoznog odeljenja brine o tome da se izvoz odvija pouzdano i bez problema. Kao proizvođač, firma Alpenrind direktno isporučuje meso prerađivačima, gastronomima i lancima prodavnica prehrambene robe. Pored hrane i pića, ova firma nudi mogućnost saradnje u oblasti turizma, sporta i slobodnog vremena.
Austria Bio Garantie GmbH iz Amstettena nudi usluge u stručno znanje iz oblasti kontrole i sertifikacije za poljoprivrednike, prerađivače, trgovce i izvoznike. Želja im je da svoje znanje i bogato iskustvo, plasiraju u Srbiji, ali i drugim pograničnim zemljama. Oblasti u kojima bi bilo interesantno sarađivati su držanje životinja i uzgoj biljaka, ali i sakupljanje biljaka na prirodnim staništima.
Biogest Energie - und Wassertechnik GmbH iz Klosterneuburga će na Novosadskom sajmu potražiti kupce za biogas-postrojenja, vezana za obnovljivu energiju iz prirodnih resursa, istraživanja tržišnog potencijala za poljoprivredna biogas-postrojenja, i potražiti kontakat sa potencijalnim klijentima (velikim poljoprivrednim dobrima koja drže ili ne drže stoku, velikim dobrima koja se bave preradom voća i povrća, velikim proizvođačima mesa). Nastojaće takođe, da uspostave i kontakte sa nadležnim upravama, državnim službama, poljoprivrednim interesnim zajednicama, kao i da pronađu jake poslovne partnere za prodaju u domenu izgradnje poljoprivrednih postrojenja, postrojenja za štale, mužu, ili rezervoara za tečni stajnjak.
Biomedicu Medizinprodukte GmbH & Co KG iz Beča, osnovanu 1978. godine, ispred Biomedica Gruppe u Austriji i u mnogim zemljama Centralne Evrope, predvode lekari, medicinski profesionalci koji rade sa klijentima u oblastima vitro dijagnostike, veterinarske i prehrambene dijagnostike i u farmaceutskoj industriji. Sa preko 80 zaposlenih u Austriji i 200 zaposlenih širom sveta, Biomedica je, u saradnji sa svetskim proizvođačima i dobavljačima, angažovana kao nadležni savetnik u oblasti medicinskih uređaja i istraživanja.
Biomin GmbH iz Herzogenburga očekuje da će na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu naći saradnike u oblasti poljoprivrede i šumarstva, novih tehnologija, prirodnih nauka i farmaceutike, kao i hemijske industrije. Biomin uživa visoku reputaciju u sferi ishrane domaćih životinja. Razvio je ekonomičnu proizvodnju domaćih životinja zahvaljujući efektivnoj ishrani životinja. Baveći se prodajom aditiva i dodataka ishrani i proizvoda namenjenih poboljšanju performansi životinja na prirodan način, kao i proizvoda za suzbijanje mikotoksina – firma BIOMIN već 30 godina brine o zdravlju domaćih životinja preko ishrane. Oni će se obratiti svim proizvođačima stoke i stočne hrane koji su zainteresovani za održivu i ekonomičnu ishranu.
Cimbria Heid GmbH, Stockerau, je inovativno industrijsko preduzeće, veoma aktivno na međunarodnom tržištu. Projektuju i proizvode opremu i mašine visokog tehničkog standarda za individualnu pripremu žitarica, semenske robe i zrnastih proizvoda. Izvoze ukupno 95% proizvodnje širom sveta i uspešno pružaju podršku svojim kupcima. U Novom Sadu će potražiti kupce za prodaju mašina za pripremu semenske robe, žitarica i zrnastih proizvoda. Pored saradnje u oblasti poljoprivrede i šumarstva, zainteresovani su za uspostavljanje poslovnih kontakata sa firmama ili pojedincima u oblasti mašinogradnje i izrade postrojenja, drva i papira, transporta i logistike i izgradnju infrastrukture.
CNH Österreich GmbH iz St. Valentina je proizvođač čuvenih pouzdanih STEYR traktora. Radi dalje ekspanzije, firma traži distributere, kao i nova tržišta koja koriste traktore Steyr ceneći, pre svega, njihov visoki kvalitet i radni učinak. Traktori firme Steyr garantuju sigurnu i efikasnu primenu u poljoprivredi, šumarstvu i u komunalnom sektoru.
LIKRA Tierernährung iz Linca je jedan od vodećih proizvođača stočne hrane u Austriji.
Preduzeće traži distributere koji imaju kontakt sa trgovcima poljoprivrednih proizvoda i proizvođačima u procesima oplemenjivanja. LIKRA je vrlo fleksibilna u ponudi svojih proizvoda prilagođenih zahtevima svakog klijenta ponaosob, kao što su, na primer, koncentrati, premiksi i gotova hrana za domaće životinje, kao i posebnih proizvoda prilagođenih rešavanju raznih problema kod životinja. Sve partnere kompetentno podržava izvozno odeljenje firme.
Fimu PEZ International GmbH iz Trauna osnovao je 1927. Godine Eduard Haas III. Zastunik ove najveće kompanije za proizvodnju peppermint bombona je firma ALL GROSSO iz Beograda. PEZ će na sajmu poljoprivrede prikazati najnovije proizvode i iskoristiti priliku da proširi tržište.
Quality Austria – Trainings,-Zertifizierungs- und Begutachtungs GmbH iz Beča nudi usluge i stručno znanje, obuku, sertifikaciju i ocenjivanje u oblasti zdravstva i medicina, hrane i pića, tehnika za očuvanje životne sredine, saradnju u oblasti turizma, sporta i slobodnog vremena, konsaltinga i inženjeringa. Quality Austria Center u Beogradu je ćerka-firma preduzeća za obuku, sertifikaciju i ocenjivanje Quality Austria i nudi obuku i sertifikaciju u oblasti menadžmenta kvaliteta i ekologije. U 2012. godini u ponudi imaju i obuku u oblasti menadžmenta zaštite. Fokusirali su se na grane prehrambenog sektora, obuku i sertifikaciju HACCP, ISO 9001, ISO 22000, IFS (proizvodnja prehrambenih proizvoda, trgovina, ketering i hotelijerstvo). QA Center svake godine organizuje i forum „Qualityaustria“, predavanja o međunarodnom razvoju i Best Practice unapređenje transfera znanja.
Röhren- und Pumpenwerk BAUER Gesellschaft m.b.H, Voitsberg, iz čuvene Bauer Grupe iz Voitsberga
je firma sa 75-godišnjim iskustvom u inovativnom razvoju u tehnologiji proizvodnje. Ima sopstvenu proizvodnju sa naprednom tehnologijom, a orijentisana je na planiranje i davanje saveta u unapređenju tehnologije proizvodnje. Ima prodajnu mrežu širom sveta u preko 80 zemalja na 5 kontinenata. Sopstvene prodajne kancelarije otvorila je u Brazilu, SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji i Poljskoj. Između ostalog, prodala je više od 300.000 jedinica (mašina) za navodnjavanje, veliki broj mašina sa potpuno automatskim vešanjem, linearne sisteme i još mnogo toga, a nakon prodaje usluga garantuje profesionalnu obuku osoblja i snabdevanje rezervnim delovima
Salinen Austria AG iz Ebensea, traži kupca bez posrednika za so – nezamenjivo belo zlato, u nameri da proširi krug naših klijenata u svetu, pa u Novom Sadu želi da se predstavi novim klijentima na novom tržištu. U ponudi se nalazi: kuhinjska so, nitritna so za prehrambenu, pekarsku i mesnu industriju, stočna so, briketi soli i minerali za lizanje, za proizvođače stočne hrane, poljoprivredna dobra i krajnje korisnike, so u obliku tableta, industrijska so za pripremu vode, kožnu i tekstilnu industriju, privatna domaćinstva, bolnice, škole i slično, so za otapanje leda vrlo delotvorna za otapanje leda za korišćenje u industrijske i privatne svrhe. Zainteresovani za saradnju mogu da kontaktiraju njihovu ćerka firmu Salinen d.o.o. u Šimanovcima.
Schauer Agrotronic GmbH iz Prambachkirchena, ubraja se među vodeće evropske proizvođače opreme za uređenje štala i tehnike hranjenja stoke. Već više od 60 godina preduzeće je kompetentan partner na međunarodnom nivou koje pruža rešenja za ekonomično i životinjama prilagođeno držanje goveda, svinja i konja. Želja im je da steknu nove kupce. Zainteresovani mogu da se jave ćerka-firmi Schauer Agrotec d. o. o. u Novom Sadu.
Verband Österreichischer Schweinebauern iz Beča, traži kupca za priplodne svinje.
Udruženje austrijskih uzgajivača svinja nudi srpskim stočarima podršku u vidu konsaltinga u vezi sa proizvodnim tehnologijama i menadžmentom, u isporuci veprova i svinja visokih proizvodnih osobina, garantujući uspešno veštačko osemenjavanje veprovima vrhunske genetike u više centara u zapadnom delu Austriji u cilju povećanja proizvodnosti u poljoprivredi.
Wieser Consult GmbH iz Pörtschacha, bavi se energijom dobijenom iz obnovljivih izvora energije kao što su slama, okrunjeni klipovi kukuruza, brzorastuće drveće, poljoprivredne sirovine i otpaci. Cilj je, s jedne strane, saradnja sa konsultantskim kućama u Evropskoj uniji, a, s druge strane, sa projektantskim kućama u oblasti obnovljivih izvora energije. Pored toga, želja im je da uspostave kontakt sa investitorima za izgradnju inovativnih elektrana na slamu kao obnovljivom izvoru energije. Nastojaće da na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu nađe zainteresovane za saradnju u oblasti konsaltinga i inženjeringa, i obnovljivih izvora energije.
Konačno, Value Capital Beteiligungs AG iz Villacha pokušaće da nađe partnere i plasira svoj kapital na tržištu Srbije.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com