Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Niški Sajam turizma potvrdio dobru reputaciju

Niški Sajam turizma potvrdio dobru reputaciju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Niš je potrvrdio reputaciju trećeg po značaju grada u organizaciji turističkih sajmova. Minulog vikenda na 13. Međunarodnom sajmu turizma, u organizaciji Turističke organizacije Niš, učestvovalo je 80 izlagača, ponajviše turističkih organizacija, agencija, banja, hotela, ali je tu bilo i proizvođača suvenira, vinarije, etno udruženja…, koji su uz ponudili svoje najnovije i najpovoljnije (do 20% jeftinije) aranžmane za predstojeću sezonu i raznorazne dodatne sadržaje.

Osim domaćih, prepoznatljive gradske brendove na sajmu su predstavile i turističke organizacije iz Crne Gore, Bugarske i Grčke.
Veliko interesovanje na sajmu u Nišu vladalo je za turističku ponudu Crne Gore. Turističke organizacije opštine Budva u saradnji sa turističkim organizacijama Bar, Herceg Novi, Tivat, Kotor i Turističkim predstavništvom Crne Gore u Srbiji, redovno posvećuju punu pažnju ovoj turističkoj smotri, s obzirom da niškoj regiji gravitira oko pola miliona građana, kojima je more bliže nakon uvuđenja direktne avionske linije Niš - Podgorica. U saradnji sa Turističkim predstavništvom nacionalne turističke organizacije u Srbiji predstavljeni su i
aranžmani za predstojeće Uskršnje i prvomajske praznike, tradicionalni karnevali, kao i druge prateće manifestacije. Crnogorski izlagači izašli su i sa primamljivim cenama za letovanje, koje u presezoni u privatnom smeštaju za 7 dana po osobi iznose oko 50 eura, a u punoj sezoni su 20-50 eura više. Turisti namernici su takođe obavešteni da je u Crnoj Gori ukinuta tzv. ekološka taksa.
Sajam je otvorio gradonačelnik Niša Miloš Simonović, zajedno sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Gordanom Plamenac. U revijalnom delu predstavili su se vokalna grupa “Konstantin” i plesni klub “Swing” iz Niša. Tokom tri dana sajma izlagači i posetioci si mogli da uživaju u prezentaciji gradova i gastronomskoj ponudi različitih kuhinja.
Medijski istraživački centar predstavio je Foto video koloniju Sokobanja 2011. na štandu Turističke organizacije Sokobanja. Izložene su fotografije učesnika kolonije, koji su tokom 6 dana trajanja kolonije inspiraciju za svoje radove pronašli obilazeći Bovansko jezero, Sokobanju, Ozren, Lepteriju, Izvorište Moravice, Banju Jošanicu, selo Vrmdža i planinu Rtanj. Koloniju je prošle godine organizovao Medijski istraživački centar u saradnji sa Turističkom organizacijom Sokobanja.
Turistička organizacija Zaječara i Narodni muzej ovoga grada,
predstavili su Feliks Romulijanu /Galerijev edikt. Turistička organizacija Niša je
za zainteresovane organizovala virtuelno putovanje ovim gradom, a
Ei Informatika d.o.o. Niš
prezentaciju „Belgrade City Guide Android aplikacije“
Prof dr Ljiljana Stanković sa
Ekonomskog
fakulteta u
Nišu je održala predavanje „Marketing turističke destinacije“, a ovdašnje Udruženje „Mladi za turizam“, prezentaciju aktivnosti, ciljeva i viziju budućeg razvoja udruženja.
Marko Đorđević, turistički vodič, iz Turistička organizacija Niš
je imao izlaganje na temu „U susret jubileju - 1700 godina od donošenja Milanskog edikta“, koji je potom zainteresovane učesnike sajma i novinare poveo u razgedanje grada autobusom.
Posebno interesovanje izazvale su upravo promocije filmova “Južna Srbija 4x4” i “Virtuelni Niš”.
Poslednjeg dana sajma Unija pekara Niš i Turistička organizacija Niš
organizovali su tzv. „Niški doručak“ u svhu što bolje promocije manifestacije „Dani bureka 2012“.
Zanimljiva i posećeno bilo je i predstavljanje novog programa Delta Generali Osiguranja „Bez rominga u 190 država“, o najnovijim pogodnostima prilikom putovanja u inostranstvo.
Sve u svemu, bila je to još jedna uspešna turistička smotra, koja će doprineti daljoj afirmaciji turizma, posebno srpskog. Organizator je načinio odličan potez time što je dopustio slobodan ulaz posetiocima renovirane niške hale Čair, pa je štandove izlagača obišao veliki broj Nišlija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com