Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE DGTH uspostavio međunarodnu profesionalnu saradnju

DGTH uspostavio međunarodnu profesionalnu saradnju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo pri Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom sadu je u periodu od 25.03 - 07.04. 2012. godine, imao čast da ugosti dva profesora sa Fakulteta za dizajn, medije i menadžment, Buckinghamshire New University, UK- profesora Eugeniu Wickens i Ali Bakiri. Tokom dve nedelje, profesori Bakir i Wickens držali su predavanja na temu metodologija istraživačkog rada (Kvalitativna i kvantitativna istraživanja, Grounded theory, Hermeneutics, pravilno pisanje naučnih radova i pregleda literature…)

Predavanja su bila namenjena svim zaposlenima na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo kao i studentima master i doktorskih studija.

Profesorima Bakir i Wickens ovo je prvi put da borave na novosadskom Univerzitetu. Iz posete je proistekla mogućnost za buduću saradnju koja bi se realizovala kroz predavanja, letnje radionice i potencijalni TEMPUS program.

Tokom dve nedelje boravka, profesori Wickens i Bakir, zahvaljujući profesorima i asistentima sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo upoznali su se sa najznačajnijim znamenitostima Novog Sada (Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Petrovaradinska tvrđava), Sremskih Karlovaca, Beograda, posetili su dvorac u Ečkoj, Majkin salaš, jezero Palić.

Njihov entuzijazam i dobro raspoloženje tokom boravka u Novom Sadu uverili su nas da je ovo samo prva u nizu poseta ovih stručnjaka našem Univerzitetu i gradu, a posećenost predavanja i zainteresovanost publike potvrđuju da je ovo jedan veliki korak unapred za novosadski  Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, koji nas obavezuje da nastavimo sa trendom međunarodne saradnje i povezivanja na profesionalnom nivou.

 

Tatjana Pivac

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com