Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Uspela Cvetna pijaca u Bečeju: Za dva dana 200 izlagača

Uspela Cvetna pijaca u Bečeju: Za dva dana 200 izlagača

  • PDF

Proteklog vikenda na gradskom trgu u Bečeju priređena je Cvetna pijaca koju su u ime organizatora, opštine Bečej i Udruženja građana „Biber“ otvorili predsednik opštine Peter Knezi i Miomira Mašić-Ostojić.
Manifestacija posvećena izložbi i prodaji cveća, sadnica i drugih biljaka, alata i opreme za baštovanstvo, očuvanju starih zanata ili rukotvorina, već peti put zaredom, početkom proleća u Bečeju okuplja izlagače iz cele Srbije. Ove godine na Cvetnoj pijaci učestvovalo je 200 izlagača, a i posetilaca je bilo u velikom broju, koji su imali priliku da pogledaju i kupe neke od sadnica ili cvetnog rasada za svoj vrt ili terasu, ali i razne druge dekorativne sitnice kojima će oplemeniti svoj životni prostor ili garderobu.
U sklopu manifestacije građani su mogli da prisustvuju dečjem etno festivalu „Bisernica“, na kom su nastupili mališani iz vrtića „Labud Pejović“, učenici Muzičke škole „Petar Konjović“, članovi folklornih grupa osnovnih škola „Šamu Mihalj“, „Sever Đurkić“, MKD „Petefi Šandor“ i KUD „Lole“ iz Bačkog Petrovog Sela. Jedna od atrakcija u sklopu Cvetne pijace bio je i program članova ronilačko-alpinističkog kluba „Posejdon“ koji su pokazali alpinističke veštine na zgradi Robne kuće, od kojih je mnogima zastajao dah.
Najmlađi posetioci su se zabavljali u radionicama koje su organizovali članovi „Eko-kluba“ Bečej.
Cvetna pijaca je zbog malog jubileja i želje učesnika i građana, trajala dva dana, a za njeno održavanje obezbeđeno je 100.000 dinara iz opštinskog budžeta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com