Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE tradicionalno: Bečejska Gimnazija prvi finalista

FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE tradicionalno: Bečejska Gimnazija prvi finalista

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 12
  • Sledeća

Prvo od tri polufinalna takmičenja u okviru manifestacije „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno, u organizaciji Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, održsno 19. aprila, donelo je radost članovima ekipe Gimnazije iz Bečeja, koja je pokazala više znanja i spretnosti od svojih vršnjaka iz Ekonomske škole “9. maj” iz Sremske Mitrovice, Hemijsko - tehnološke škole iz Subotice i Srednje stručne škole “Branko Radičević” iz Rume.
Drugo je na programu 20.04. (4 škole), a treće 23.04 (3 škole). U finale, koje će se održati 24.04.2012. godine, od jedanaest polufinalista, plasiraće se samo tri škole, koje će predstavljati najbolje od najboljih i dobiti vredne nagrade za pokazano znanje.

Inače, u polufinale su se pored četiri pomenute škole, plasirale sledeće škole: Gimnazija iz Inđije, Srednja poljoprivredno - prehrambena škola iz Sombora, Gimanzija “20. oktobar” iz Bačke Palanke, Gimnazija „Svetozar Marković” iz Subotice, Srednja škola „22. oktobar” iz Žablja, Gimnazija „Svetozar Marković“ iz Novog Sada i Ekonomska škola iz Sombora. Sudeći po do sada pokazanom znanju takmičara, sva tri polufinalna takmičarska dana biće veoma neizvesna. Takmičenje je počelo još 26.03.2012. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. U kvalifikacijama je učestvovalo 55 škola iz 26 gradova Vojvodine, a u polufinale se plasiralo 11 škola iz 9 gradova Vojvodine.
Takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ zamišljeno je kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ je osmišljen tako da maturanti kroz zabavu, jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, kao i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Naša misija je bila da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni.
Nagrade su koncipirane tako da se nagradi znanje i budućim studentima pruži motiv za dalje obrazovanje. Stoga, prva nagrada je putovanje u neku od evropskih prestonica, po izboru pobednika, kao i popust na školarinu u vrednosti od 40% na FIMEK-u, odnosno Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, takođe po izboru pobedničke ekipe. Druga i treća nagrada jesu popusti na školarinu, takođe na jednom od navedenih fakulteta po izboru maturanata. Pored navedenih glavnih nagrada, takmičari će dobiti i niz vrednih nagrada prijatelja FIMEK-a i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Svi prijavljeni maturanti - takmičari, bez obzira na plasman, dobijaju besplatno polaganje prijemnog ispita na našim Fakultetima, za upisnu 2012. – 2013. godinu, kao i promotivne poklone.
Takmičenje pored pomenutih nagrada, pruža maturantima i priliku da se na mini ekskurziji upoznaju sa najznačajnijim kulturno - istorijskim znamenitostima grada i da uživaju u međusobnom druženju, što predstavlja i početak programa takmičenja. Nakon obilaska grada, srednjoškolce je na Fakultetu dočekivao tim studenata koji ih je vodio u obilazak kompleksa prostorija Fakulteta, studentskog doma i studentske kantine. Tom prilikom učenici su imali priliku da se upoznaju sa nastavnim i nenastavnim osobljem. Nakon toga, svi učesnici takmičenja i njihovi navijači udobno su smeštani u amfiteatar FIMEK-a, „Prof.dr Slavko Carić“ u kome se odvija takmičarski deo programa koji podrazumeva 20 pitanja iz oblasti opšte kulture i informisanosti na koja su takmičari davali odgovore. U finalu takmičari će pored pitanja iz opšte kulture i informisanosti pokazati i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem zadatog poslovnog problema.
Još jednom koristimo priliku da se zahvalimo svim učesnicima na takmičenju, kao i prijateljima FIMEK-a koji su pomogli da se takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ realizuje, a to su: Akvapark „Petroland“, Gatarić intrnational group, Štamparija „Futura“, DAG Motion Studio, Gepard, Hotel „Biser“ Derventa BiH, Frizerski salon „Bruka“, caffe „Casper“, caffe „Cuba Libre“, AD „Graničar“ Konak, Armex, Profit Vedere, RTV Panonija, RTV Delta, Radio Signal, Radio „Jugović“, Emisija „Cuba Libre“ na radiju AS, Dnevne novine Dnevnik, Portal i časopis „Kuda Večeras“, Izdavačka kuće „Mate“, Izdavačka kuća „The English Book“, Izdavačka kuća
„Čarobna knjiga“, sajt „Infostud“ i naravno sajt „TopSrbija“.
Tamara Krstić

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com